Επί Σκηνής

1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαΐκού Παραμυθιού Καλαμάτας: “Στης ελιάς το δάκρυ”

Η Καλαμάτα για τρεις μέρες μετατρέπεται σε πόλη των παραμυθιών μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού, που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, από 7 έως 9 Φεβρουαρίου. Παραμύθια όχι μόνο για μικρούς αλλά και για μεγάλους θα μας αφηγηθούν 17 συνολικά αφηγητές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού, με τίτλο “σΤης ελιάς το δάκρυ” που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020.

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ανοιχτό πάντα σε όλες τις τέχνες, οργανώνει με αγάπη το 1ο φεστιβάλ και θα προσπαθήσει να το κάνει θεσμό!

17 συνολικά αφηγητές και ανάμεσά τους οι “πρωτοπόροι” νεο-αφηγητές Λίλη Λαμπρέλλη και Δημήτρης Προύσαλης, τέσσερις αφηγήσεις για μεγάλους και μικρούς, ένα σεμινάριο αφήγησης λαϊκού παραμυθιού καθώς και τρεις αφηγήσεις σε σχολεία της πόλης θα μετατρέψουν την πόλη της Καλαμάτας σε μια πόλη παραμυθιών….

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας όπου η Λίλη Λαμπρέλλη θα μας φέρει “Παραμύθια φωτός στην καρδιά του χειμώνα” με συνοδοιπόρο της, την Βίκη Βασιλειάδη στο φλάουτο. Πρόκειται για μια αφήγηση για ενήλικο κοινό μιας και τα παραμύθια μας λένε την αλήθεια…αυτήν που πρέπει πρώτα εμείς…τα μεγάλα παιδιά… να υποδεχτούμε και να αφουγκραστούμε. Ε! και στην συνέχεια ….να την μοιραστούμε και με τους άλλους…

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο αφήγησης Λαϊκού παραμυθιού με τον Δημήτρη Προύσαλη με θέμα “Δημιουργώντας Λόγο στην αφήγηση: Από το χαρτί… στην ανάδυση της προσωπικής παραλλαγής”. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπούν να λένε και να ακούνε ιστορίες…

“ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ”

Την ίδια μέρα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και πάλι στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, θα γίνουν και δύο αφηγήσεις, η μία στις 18:00 για παιδιά κάθε ηλικίας με τον παραμυθά Θοδωρή Ίντα και τίτλο “Ιστορίες με γάτες και άλλα τετράποδα” ενώ στις 21:00 ο Δημήτρης Προύσαλης θα μοιραστεί μαζί μας “Ιστορίες για να στεριώνει το καλό και να μπολιάζει η ελπίδα”, μια αφήγηση που αφορά και πάλι ενήλικο κοινό.

“ΠΑΖΑΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ” ΑΠΟ 14 ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΚΑΙ 5 ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τέλος την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί τα παραμύθια θα “κρυφτούν” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας...εκεί όπου όχι ένας μήτε δύο αλλά 14 ντόπιοι παραμυθάδες και 5 μουσικοί θα “διαλαλούν” την πραμάτεια τους σε ένα πρωτότυπο “Παζάρι Παραμυθιών” ενώ το 1ο Φεστιβάλ θα κλείσει με μουσική από τον Μεσαίωνα με το σύνολο παλαιάς μουσικής “Coloratura Musica Collectiva”.

“Ήμουνα και εγώ εκεί με παπούτσια από χαρτί…..”

αρχή του παραμυθιού καλησπέρα της αφεντιάς σας!!!

Η οργανωτική επιτροπή

Στάθης Γυφτάκης
Λίλλυ Τριαντάρη
Χριστίνα Δίμιζα
Σπύρος Τσίρος

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Λαΐκού Παραμυθιού Καλαμάτας: “Στης ελιάς το δάκρυ”
To Top