Υγεία

10 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Σοκάρουν τα ημερήσια κρούσματα σε Αχαΐα, Κορινθία και Αργολίδα

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ: 50 ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δέκα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, για το τελευταίο 24ωρο. Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των τεστ που γίνονται στο Νομό μας, διαπιστώνεται μια σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα μετράμε ήδη 50 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία.  Ένω από Δευτέρα 1 Μαρτίου και μέχρι και σήμερα 3 Μαρτίου καταγράφονται 22 νέα κρούσματα.

“ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ-ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Μετά από απόφαση Χαρδαλιά όλη η χώρα μπαίνει “στο κόκκινο”. Αυτό σημαίνει και επιπλέον περιορισμούς, όπως η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, και η επιστροφή στην τηλεκπαίδευση. Στις “κόκκινες” περιοχές λοιπόν μπήκε υποχρεωτικά και ο Νομός μας.

510 ΤΕΣΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ- ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Την ίδια ώρα, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, καθώς από τα 510 τεστ ανίχνευσης κορονοϊού δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό. Από τα 510 τεστ, τα 100 έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Επίσης 165 έγιναν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, ενώ 35 τεστ έγιναν στο Γυμνάσιο Φιλιατρών, και 115 στο Κοινοτικό Ιατρείου Πύλου. Όλα τα τεστ σήμερα βγήκαν αρνητικά.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Τα κρούσματα εκτινάχτηκαν σε Αχαΐα, με 178 νέα, στην Κορινθία με 48, και στην Αργολίδα με 49 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Περιοχές που βρίσκονται ήδη σε σκληρό lockdown, που απ’ ότι φαίνεται δεν λειτουργεί, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται το τελευταίο 24ωρο.

Όσον αφορά στην Ηλεία καταγράφονται 16 νέα κρούσματα, και 10 στην Αρκαδία ενώ μόλις 3 εντοπίζονται στη Λακωνία.

ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΜΠΗΚΑΝ ΑΧΑΪΑ-ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Έτσι πριν λίγο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έθεσε στο “βαθύ κόκκινο” 19 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και  3 νομούς της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα: Αχαΐα, Κορινθία και Αργολίδα. Σε αυτές τις περιοχές η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πλην αυτών της Ειδικής Αγωγής. Επίσης οι εκκλησίες θα λειτουργούν χωρίς πιστούς. Ενώ δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε  χώρους εξωτερικής άθλησης, σε πάρκα, οργανωμένες Μαρίνες και άλση.

Μαίρη Περδικέα

10 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Σοκάρουν τα ημερήσια κρούσματα σε Αχαΐα, Κορινθία και Αργολίδα
To Top