Υγεία

Σε εξέλιξη το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας στην Καλαμάτα

Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) διοργανώνει το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας από τις 8 έως και τις 11 Ιουνίου 2017, στο ξενοδοχείο Elite City, στην Καλαμάτα.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί την μεγαλύτερη εκδήλωση στο χώρο της Νευρολογίας στην Ελλάδα καλύπτοντας κατά το δυνατό το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων της ειδικότητας.

Τη φετινή χρονιά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη δομή του προγράμματος καθώς δεν υπάρχουν οι «κλασικές» στρογγυλές τράπεζες στην ανάπτυξη των θεμάτων. Το Επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει (1) κλινικά και εργαστηριακά φροντιστήρια εστιασμένα σε θέματα με πρακτικό ενδιαφέρον που θα πραγματοποιούνται σε παράλληλες αίθουσες με ταυτόχρονη μαγνητοσκόπηση (ώστε να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε δεύτερο χρόνο από τους συμμετέχοντες διαδικτυακά), (2) οι ειδικές ενότητες «Ό,τι Νεότερο» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία στις οποίες θα διατίθεται χρόνος >50% του χρόνου των ομιλιών για αμφίδρομη συζήτηση με το ακροατήριο (3) διαλέξεις προσκεκλημένων διακεκριμένων συναδέλφων από το εξωτερικό και (4) δορυφορικές ομιλίες και συμπόσια.

Παράλληλα με αυτήν την «τετραχρωμία» του επιστημονικού προγράμματος, δίνεται ιδιαίτερο βήμα στις παρουσιάσεις των νέων συναδέλφων στις θεματικές προφορικές ανακοινώσεις ενώ στο Βήμα νέων ειδικών θα παρουσιασθεί ό,τι πιο νέο και ενδιαφέρον αφορά μελέτες και έρευνα από νέους γιατρούς και ερευνητές.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα συζητηθούν επίσης τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα και η επικαιροποίησή τους. Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις της ΕΝΕ έχει προβλεφθεί επίσης η κάλυψη συμμετοχής ποσοστού ειδικευομένων και νέων ειδικών Νευρολόγων από όλες τις Πανεπιστημιακές και Κλινικές του ΕΣΥ που χορηγούν πλήρη ειδικότητα στη Νευρολογία. Θα υπάρξει επίσης ειδικό πρόγραμμα
επιδότησης της συμμετοχής νέων ειδικών συναδέλφων που μετέχουν με εργασίες.

Σε εξέλιξη το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας στην Καλαμάτα
To Top