ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν κατά Καμμένου για το Στρατόπεδο

Πυρά κατά Καμμένου… κάλυψη στον Δεσπότη

Σήμερα ήταν η σειρά των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Μεσσηνίας να ανταποδώσουν τα … πυρά στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο που τοποθετήθηκε στην εκπομπή “Αυτοψία” αρνητικά για τον Mητροπολίτη Μεσσηνίας και προδιέγραψε λίγo ως πολύ το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας, αφού πρώτα εκπονηθεί το γενικότερο σχέδιο “στρατιωτικό δόγμα” του ΓΕΕΘΑ τον Ιούλιο.
Από την πλευρά της Περιφέρειας, τόσο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, όσο και ο Περικλής Μαντάς, στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρθηκαν στο θέμα, καταδικάζοντας τις “απαξιωτικές και προσβλητικές δηλώσεις του Υπουργού για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας” και του μετέθεσαν την πολιτική ευθύνη του πιθανού κλεισίματος του Συντάγματος, όποτε και αν γίνει αυτό, με χρονικό προσδιορισμό το τέλος του καλοκαιριού.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας τόνισε ότι το θέμα είναι “οικονομικό και πολιτικό”, λέγοντας ότι ο Δήμος μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στην διατήρησή του, ενω αν και ρωτήθηκε, δεν θέλησε να επεκταθεί στα πολιτικά, αν και όλοι οι παριστάμενοι καταλάβαμε ότι σκιαγραφούσε την γνωστή κόντρα του Π. Καμμένου με τον Αντώνη Σαμαρά…

Φυσικά αναμένονται κι άλλες δηλώσεις “συμπαράστασης” στον Μητροπολίτη – χωρίς ο ίδιος να το έχει ανάγκη – αφού ήδη απάντησε χτες με δελτίο τύπου και μάλιστα δια του Γραφείου τύπου, γεγονός που δείχνει την απαξίωση ή την εσκεμμένη εκ μέρους του υποβάθμιση του θέματος….

Τι θα γίνει με το Στρατόπεδο;

Θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις για το πιθανό σχέδιο κλεισίματος. Αυτό είναι δεδομένο…. Ο Πάνος Καμμένος διαθέτει χαρακτήρα “που δεν παίρνει από πιέσεις και απειλές” όπως έχει ήδη τονίσει πολλάκις στην πολιτική του καριέρα και θα δούμε για ένα τετράμηνο το σήριαλ: Κλείνει – δεν κλείνει…
Το πολύ πολύ να διατηρηθεί με τον ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ αριθμό υπηρετούντων και να συρρικωνθεί….
Το λουκέτο είναι ΔΥΣΚΟΛΟ κι αυτό θα του διαμηνύσουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) του ΥΕΘΑ και τα τοπικά στελέχη των ΑΝΕΛ που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη θέση…. Ο Πάνος Καμμένος αν συνεχίσει να αναφέρεται με τον τρόπο που το κάνει στο θέμα αυτό, δεν απέχει από το να γίνει persona non grata για την Μεσσηνία, κάτι που ούτε ο ίδιος το θέλει… Και πιστεύουμε ότι θα ρίξει τους τόνους και θα ακούσει όλες τις πλευρές, όπως οφείλει να το κάνει ως Υπουργός.

To Top