Απόψεις

Ο Φώτης Μπουγάς προτείνει για τα Ακοβίτικα

Σιγά – σιγά εξελίσσεται το πολύ όμορφο έργο στην ανατολική όχθη του ποταμού Αρι και δυτικά του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων. Ισως θα μπορούσε να είχαν χρησιμοποιηθεί άλλα υλικά, αλλά σίγουρα αυτό θα μεγάλωνε το κόστος συντήρησης.
Οταν ολοκληρωθεί το έργο η περιοχή θα ομορφύνει και το Ιερό του Ποσειδώνα αλλά και το Πρωτοελλαδικό Μέγαρο θα γίνουν πιο προσβάσιμα στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Θα ήθελα να σταθώ στην ανάγκη να ολοκληρωθεί πραγματικά το έργο. Αυτό σημαίνει ο ποδηλατόδρομος να ενωθεί με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Καλαμάτας και επίσης να συνεχιστεί δυτικά έως την παραλία της Μπούκας με τη συνεργασία των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Αν ο ποδηλατόδρομος στην όχθη του ποταμού Αρι δεν ενωθεί με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Καλαμάτας, θα είναι ένα όμορφο στολίδι χωρίς ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.
Ο ποδηλατόδρομος όμως που θα συνδέει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης μας με τον ποδηλατόδρομο του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων θα πρέπει να είναι ποδηλατόδρομος που θα παρέχει ασφάλεια και ευεξία και όχι ένας «ζωγραφισμένος ποδηλατόδρομος» όπου τα ποδήλατα θα κινούνται μαζί με τα αυτοκίνητα, χωρίς ασφάλεια.
Τέλος, αν θέλουμε το ποτάμι να ζωντανέψει και ο αρχαιολογικός χώρος να αποκτήσει επισκέπτες, πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων και συνεργασία μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, ΛΗ’Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τοπικών συλλόγων και προσέλκυση επιχειρηματιών που θα επιθυμούν να ενταχθούν στο πλαίσιο λειτουργίας που θα έχουν δημιουργήσει οι φορείς. Ισως να φτιάχνεις
ένα έργο είναι πολύ πιο εύκολο από να το λειτουργείς και να διατηρείς το έργο λειτουργικό, καθαρό και χρόνο με το χρόνο καλύτερο.
Ευχαριστούμε την δημοτική αρχή Καλαμάτας και τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νίκα για την προώθηση της ανάπλασης της ανατολικής όχθης του ποταμού Αρι στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων (έστω και με καθυστέρηση) και παρακαλούμε για την πραγματική ολοκλήρωση του έργου που θα φέρει ένα ποτάμι -με νερό όλο το χρόνο- στην καθημερινότητα των Καλαματιανών και των επισκεπτών της πόλης.

Φώτιος Δ. Μπουγάς
Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Ο Φώτης Μπουγάς προτείνει για τα Ακοβίτικα
To Top