ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετο στις περικοπές συντάξεων χηρείας το ΚΚΕ

To αίτημα για κατάργηση του άρθρου 12 του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, έθεσε ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων «Αξία» σε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Ν. Καραθανασόπουλο και τον αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία, Ν. Παπαναστάση, με την οποία συναντήθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΚΟ του ΚΚΕ, από το Σύλλογο ΑΞΙΑ διατυπώθηκε «το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 12 του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, που για ορισμένες κατηγορίες καταργεί το δικαίωμα στη σύνταξη λόγω χηρείας».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι υποστηρίζει το δίκαιο αίτημά τους, ζητά όχι μόνο την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και συνολικότερα του αντιασφαλιστικού νόμου 4337/2016. Υπογράμμισε ότι είναι αντίθετο στις περικοπές συντάξεων χηρείας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Γενικότερα, έχει καταψηφίσει όλους τους νόμους που κόβουν μισθούς, συντάξεις, παροχές και καταργούν δικαιώματα.

Τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για να αναδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο το συγκεκριμένο ζήτημα, σε επίπεδο Κοινοβουλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, Β. Νικολόπουλος.

Αντίθετο στις περικοπές συντάξεων χηρείας το ΚΚΕ
To Top