Messinia Live

Στην Καρδαμύλη ο Μαντάς-Συνάντηση με Χρηστέα για το χωροταξικό-πολεοδομικό

Συνάντηση εργασίας είχαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 στην Καρδαμύλη ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς με τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Χρηστέα. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου Δυτικής Μάνης, αλλά στο επίκεντρο βρέθηκε το νέο χωροταξικο-πολεοδομικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και οι αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν στην δόμηση της περιοχής του Δήμου, που είναι ειδικών συνθηκών.

Ο Περικλής Μαντάς από την πλευρά του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα φροντίσει να φτάσουν τα αιτήματα του Δήμου Δυτικής Μάνης στα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης. Τέλος ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τον Περικλή Μαντά για το συνεχές και ουσιαστικό ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα της περιοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη ο Δήμος Δυτικής Μάνης είχε διατυπώσει από τις 4 Σεπτεμβρίου, στη δημόσια διαβούλευση, τις ενστάσεις του για το νέο χωροταξικό, κάνοντας λόγο για αστοχίες και λάθη ειδικά στην εκτός σχεδίου δόμηση ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να είναι ελάχιστα τα οικόπεδα που θα μπορούν να οικοδομηθούν λόγω της νέας εκτός λογικής αρτιότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξία της γης και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Διαβάστε και αυτό:

Δήμος Δυτικής Μάνης: “Το Υπουργείο να αποσύρει το νομοσχέδιο για τον εκσυχρονισμό της Πολεοδομικής Νομοθεσίας”

Exit mobile version