Messinia Live

Saffron: Κουζίνα 5 αστέρων στον καλύτερο “κήπο” της πόλης

ΤΟ ΜessiniaLive ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SAFFRON ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ GARDEN CITY RESORT ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το εστιατόριο Saffron αποτελεί μια νέα άφιξη στον χώρο της εστίασης στην πόλη της Καλαμάτας. Βρίσκεται εντός του 5άστερου ξενοδοχείου Garden City Resort, Κρήτης 52, της οικογένειας Δημόπουλου.
Σε έναν μοντέρνο, φωτεινό και εκλεπτυσμένο χώρο, το εστιατόριο Saffron, δυναμικότητας 70 με 100 ατόμων, σας περιμένει να δοκιμάσετε τη δημιουργική του κουζίνα.

Με θέα στον κήπο και την πισίνα του boutique ξενοδοχείου Garden City Resort, μπορεί ο καθένας μας να απολαύσει με την παρέα του ένα πεντάστερο μενού ελληνικών πιάτων, μέσα από τη δημιουργική κουζίνα του σεφ Παναγιώτη Πορίχη.

Το MessiniaLive επισκέφτηκε το εστιατόριο Saffron, και μίλησε με τον σεφ, ο οποίος μας εξήγησε τη φιλοσοφία των πιάτων του, και μας έφτιαξε μέσα σε λίγα λεπτά, και δοκιμάσαμε, μια δροσερή σαλάτα κινόα με λαχανικά και αρωματικά βότανα, που μας ενθουσίασε!

Με εμπειρία 25 ετών στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο 44χρονος Παναγιώτης Πορίχης, μετέφερε στην Καλαμάτα την τεχνογνωσία του και τη δημιουργική του έμπνευση, φτιάχνοντας πιάτα αντάξια 5άστερου ξενοδοχείου. Στο Saffron το κοινό της Καλαμάτας μπορεί να απολαύσει νέα ελληνική δημιουργική κουζίνα με πιάτα όπως: Αρνάκι γάλακτος ρολό με αμπελόφυλλα, καπνιστό τυρί Μετσόβου και λιαστές ντομάτες που συνοδεύεται από κινόα- Φιλέτο μοσχαρίσιο cafe de Paris που συνοδεύεται από σταμναγκάθι σωτέ- Αυθεντική καρμπονάρα με καπνιστή χοιρινή πανσέτα- Κριθαρώτο γαρίδας με ούζο, αλλά και πιάτα με μεσσηνιακές "πινελίες" όπως: Ριζότο παντζάρι σερβιρισμένο με ψητό ταλαγάνι και φιστίκια Αιγίνης- Λιγκουίνι με ελιές Καλαμών, κάπαρη, φύλλα βασιλικού και τοματίνια- Τσιγαριστό σύγκλινο σβησμένο με κόκκινο κρασί και φλέικς γραβιέρας...


Όπως μας είπε ο σεφ, οι πρώτες ύλες του είναι πάντα φρέσκες, με τα βιολογικά λαχανικά και αρωματικά βότανα να καταφθάνουν από το κτήμα της οικογένειας Δημόπουλου στα Αγριώματα Καλαμάτας, ενώ χρησιμοποιεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία στην άριστη ποιότητα των υλικών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι γευστικά το καλύτερο. Το μενού περιλαμβάνει μια γκάμα από φρέσκες δροσερές σαλάτες, όπως: Αρωματική οσπριοσαλάτα με σφέλα, φρέσκα αρωματικά βότανα, ντομάτα και μεσσηνιακό ξύδι βαλσαμικό- Μους τόνου σερβιρισμένη με λαλάγγια- Κινόα με ψιλοκομμένα λαχανικά, φρέσκα βότανα, πορτοκάλι, αβοκάντο και καπνιστό σολωμό Σκωτίας με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.

Επίσης στο Saffron μπορεί να απολαύσει κάποιος φρέσκα ψάρια αλλά και καθημερινά υπάρχει σούπα επιλογής του σεφ, ενώ διατίθεται και παιδικό μενού.

Το μενού ολοκληρώνεται με πρωτότυπα επιδόρπια, όπως παραδοσιακή δίπλα με κρέμα μασκαρπόνε με φράουλες αρωματισμένη με αμαρέτο-Cheese cake πραλίνας- Κρέμα καταλάνα με τραγανή καραμέλα αλλά και Σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα εσπρέσσο και orange zest.

To εστιατόριο Saffron λειτουργεί καθημερινά 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 6 το απόγευμα, ενώ και νωρίτερα μπορεί κανείς να απολαύσει γευστικά snacks, που ετοιμάζει ο σεφ και η ομάδα του.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια νέα διαφορετική γαστρονομική πρόταση, που ανεβάζει τον πήχυ της εστίασης στην πόλη της Καλαμάτας, μέσα από μια πανδαισία πιάτων, με φρέσκα μεσσηνιακά υλικά και προσιτές τιμές! Μια κουζίνα 5 αστέρων, την οποία έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το καλαματιανό κοινό και όχι μόνο, στο εστιατόριο Saffron, Kρήτης 52.

Exit mobile version