Messinia Live

Παρί – Μπασακσεχίρ: Την Τετάρτη (9/12, 19:55) η συνέχεια του ματς με άλλους διαιτητές- Πήρε θέση και ο Ερντογάν

Το ματς της Παρί με την Μπασακσεχίρ, το οποίο διεκόπη λόγω της ρατσιστικής επίθεσης του τέταρτου διαιτητή στον Πιέρ Γουεμπό, θα συνεχιστεί την Τετάρτη (9/12, 19:55) από το 13ο λεπτό και με νέα διαιτητική ομάδα.

Το βράδυ της Τρίτης (8/12) η Μπασακσεχίρ (8/12) αποχώρησε από το γήπεδο στο 18' του αγώνα με την Παρί Σεν-Ζερμέν, επειδή ο 4ος διαιτητής Σεμπάστιαν Κολτσέσκου αποκάλεσε νέγρο τον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιέρ Γουεμπό.

H UEFA εξέτασε το πρωτοφανές περιστατικό και αποφασίστηκε το ματς να συνεχιστεί απο το λεπτό της διακοπής, το απόγευμα της Τετάρτης (9/12) με νέα διαιτητική ομάδα.

"Μετά από συζήτηση και με τις δύο ομάδες αποφασίστηκε κατ' εξαίρεση να παικτούν τα εναπομείναντα λεπτά με νέα διαιτητική ομάδα και σέντρα στις 19:55 (ώρα Ελλάδας). Η έρευνα για τη διερεύνηση των γεγονότων θα ξεκινήσει άμεσα", ανέφερε η ενημέρωση της UEFA.

Θυμίζουμε πως ο Πιέρ Γουεμπό διαμαρτυρήθηκε για μια φάση και ο 4ος διαιτητής ακούγεται να ενημερώνει τον διαιτητή Οβίντιου Χάτσεγκαν πως υπάρχει συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί στον πάγκο της Μπασακσεχίρ. Ο πρώτος διαιτητής ρώτησε τον τέταρτο ποιον έπρεπε να τιμωρήσει.

Και του απάντησε ο 4ος: "Ala negru", που στα ρουμανικά σημαίνει "τον μαύρο". Και πρόσθεσε: "Τον μαύρο εκεί, πήγαινε δες ποιος είναι, δεν πρέπει να φέρεται έτσι".

Η λέξη "νέγρος" όπως ήταν φυσικό εξόργισε τον Γουεμπό που είδε την κόκκινη και ξέσπασε κατά του Κολτσέσκου, ζητώντας του εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του, φωνάζοντας διαρκώς "Γιατί με είπες νέγρο;"

Το ίδιο έκανε και ο Ντεμπά Μπα, επιθετικός της Μπασακσεχίρ, ο οποίος έλεγε στον Κολτσέσκου: "Γιατί τον έδειξες και είπες αυτός ο μαύρος, λες ποτέ αυτός ο άσπρος;"

Πήρε θέση ο Ερντογάν

Το συμβάν στο Παρίσι σχολίασε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Μπασακσεχίρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμα του στο twitter ανέφερε για την ρατσιστική επίθεση στον Πιερ Ουεμπό:

«Καταδικάζω απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που δέθηκε ο βοηθός προπονητή της Μπασάκσεχιρ Πιέρ Ουεμπό από διαιτητή της αναμέτρησης. Πιστεύω ότι η UEFA θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε όλοι άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς της ζωής».

 

 

 

 

Exit mobile version