Messinia Live

Νίκας: “Να τελειώνουμε με την ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελληνίων!”

Nίκας: Είμαι υπέρ της αξιολόγησης- Αλίμονο, οι εκπαιδευτικοί να αξιολογούν τα παιδιά και να μην θέλουν να αξιολογούνται"

Τις θέσεις του για ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης κατέθεσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τις οποίες δήλωσε την αντίθεσή του.

"Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη παιδεία. Να τελειώσουμε με την ψυχοφθόρα διαδικασία των Πανελληνίων",

είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε "στα παιδιά μας που μάχονται, στα παιδιά μας που ταλαιπωρούνται γιατί δεν έχουμε το θάρρος να δώσουμε ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης, εύχομαι καλή επιτυχία".
Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε την τοποθέτηση αυτή και ως πρώην εκπαιδευτικός-φιλόλογος, γνωρίζοντας εκ των έσω το εκπαιδευτικό σύστημα και έχοντας ιδία αντίληψη για τις εξετάσεις και το απαρχαιωμένο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
"Είμαστε οι τελευταίοι σε επίπεδο ΟΟΣΑ και οι τελευταίοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ας αφήσουμε τις διάφορες κραυγές από εδώ και από κει. Αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα και εν πάση περιπτώσει να τελειώσουμε και με αυτή την ιστορία των Πανελληνίων, αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία...Δεν χρειάζονται! Οι μισές πανεπιστημιακές σχολές και ένα μεγάλο μέρος των ΤΕΙ δεν χρειάζονται εξετάσεις, όταν μπαίνουν φοιτητές με κάτω από τη βάση..."
Ο δήμαρχος εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του σε αυτό το σύστημα των εξετάσεων, δηλώνοντας πως πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και "να αναβαθμίσουμε τον καίριο τομέα της εκπαίδευσης ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί" αναφέροντας ως παράδειγμα τη Φινλανδία, που, όπως είπε, βγήκε από την κρίση με τα βήματα που έκανε στην εκπαίδευση.

"ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ"

Ο δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του, ότι είναι η τελευταία χρονιά που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις το Κάστρο Καλαμάτας, αφού σε έναν χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμο το Ανοιχτό Θέατρο του Νέδοντα, με 2.000 θέσεις. Θέση που είχε εκφράσει και ένα χρόνο πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με αφορμή τον συνωστισμό και την κοσμοσυρροή που είχε παρατηρηθεί στο Κάστρο-ακόμα και με όρθιους θεατές- που καθιστούσε δύσκολη τη διαφυγή ή την πρόσβαση σε αυτό σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης.

"Το θεατράκι του Κάστρου έχει πολλά προβλήματα, με σημαντικότερο την προσβασιμότητα, και δεν μπορείς μέσα σε έναν κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο να κάνεις έργα κλπ, οι αδειοδοτήσεις-αν μπορούν να γίνουν κάποτε- είναι μακρόχρονες...", είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκθείασε τα έργα που θα γίνουν στο νέο Ανοιχτό Θέατρο Νέδοντα, όπου θα διατηρηθούν τα μεγάλα δέντρα του χώρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα αλσύλλιο, ενώ θα φτιαχτεί και ένας πεζόδρομος που θα παρέχει πρόσβαση από την Αρτέμιδος στο Ανοιχτό Θέατρο, το οποίο θα είναι φτιαγμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα είναι προσβάσιμο στα ΑμεΑ, ενώ θα αναβαθμιστεί ο ευρύτερος χώρος.

Μ.Π.

Δείτε εδώ τι είχε πει ο δήμαρχος τον Ιούλιο του 2017 για το Κάστρο Καλαμάτας:

Διαβάστε και αυτό:

“Έπεσαν” οι υπογραφές για το ανοικτό θέατρο Νέδοντα- Έτοιμο σε 1 χρόνο

Νίκας: “Τελευταία χρονιά χρησιμοποιείται το Κάστρο”

Exit mobile version