Messinia Live

Κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας: Σε εξέλιξη τα έργα για αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με προϋπολογισμό μελέτης 831.000 € με Φ.Π.Α. 24%.

Αυτοψία, κατά την οποία έλαβε ενημέρωση για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών από τον εργοταξιάρχη της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Τ.Ε.», πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη. Σημειώνεται ότι η πορεία της υλοποίησης του έργου είναι καλή και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του.

Έτσι ήταν μέχρι πρόσφατα το κτήριο της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας Καλαμάτας, και είναι το τελευταίο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής που σώζεται στο κέντρο της πόλης-Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1901 σε οικόπεδο 660 τ.μ., δίπλα στο σημερινό ΔΗΠΕΘΕΚ στη Δημοσθένους και συνδέεται άμεσα με την ιστορία ηλεκτροφωτισμού της Καλαμάτας.

Διαβάστε και αυτά:

Κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας Καλαμάτας: Εγκρίθηκε η επικαιροποιημένη μελέτη-Ποια είναι η ιστορία του κτηρίου

Exit mobile version