Messinia Live

Εβδομάδα Γαλλοφωνίας στην Καλαμάτα: Μυήθηκαν στη γαλλική γαστρονομία και απόλαυσαν αυθεντικές σπεσιαλιτέ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ το Στρογγυλό τραπέζι «Γαλλοφωνία & Γαστρονομία» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλοφωνίας που διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το  Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και τοElite City Resort.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά το Yiamas Gastro bar για να ακούσει τον Jean-Marie Hoffmann, executive chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την Ντίνα Νικολάου, σεφ, ιδιοκτήτρια εστιατορίων στο Παρίσι, τον Κώστα Παπαδημητρίου, οινολόγο, επιχειρηματία της πόλης και τον Παναγιώτη «Γαστροναύτη» Παπανικολόπουλου, τροφογράφο, γαστρονομικό σύμβουλο επιχειρήσεων, να μοιράζονται τις επαγγελματικές και γαστρονομικές τους εμπειρίες και να επισημαίνουν τον πρωταρχικό ρόλο της γαλλικής γλώσσας στους επαγγελματικούς τομείς της γαστρονομίας και του τουρισμού. Η βραδιά έκλεισε με ένα δείπνο γευσιγνωσίας γαλλικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που είχε σχεδιαστεί ειδικά για την περίσταση ο σεφ του Yiamas.

Το μενού που δοκίμασαν οι συμμετέχοντες ήταν το εξής:
Σούπα
Κρεμμυδόσουπα με σομπρασάδα & κροστίνι χαρουπόψωμου
Ορεκτικό
Quiche Lorraine με καπνιστό χοιρινό & σπαράγγια
Σαλάτα
Σαλάτα niçoise με ψητό τόνο
Κυρίως πιάτα (επιλογή)
Μοσχαράκι bourguignon με μανιτάρια shitake & πουρέ καπνιστής μελιτζάνας
Μοσχαρίσιο φιλέτο chateaubriand με σως béarnaise
Επιδόρπια
Mille-feuille
Profiterole
Paris Brest
Crème Brûlée
Macarons
Πλατώ γαλλικών τυριών
Επιλογή γαλλικών κρασιών

Διαβάστε και αυτό:

Εβδομάδα Γαλλοφωνίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Exit mobile version