Messinia Live

Υπαπαντή: Συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας 32 χρόνια μετά στην Καλαμάτα

Πλήθος κόσμου συρρέει σήμερα από το πρωί, παραμονή της μεγάλης εορτής της Καλαμάτας και της πολιούχου του Παναγίας Υπαπαντής. Κόσμος που έρχεται από όλη την Πελοπόννησο, αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας για να προσκυνήσουν τη χάρη της, και να πάρουν ευλογία.

Παρά το τσουχτερό κρύο, ο κόσμος περίμενε υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής

Τιμώμενο πρόσωπο στις φετινές εκδηλώσεις, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που προέστη στον πολυερχιερατικό Εσπερινό, παρουσία ακόμη 11 Μητροπολιτών και πλήθους κόσμου, τον οποίο θα τιμήσει αύριο το απόγευμα ο Δήμος Καλαμάτας, ανακηρύσσοντάς τον ως επίτιμο δημότη.

Τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ευρισκόμενος στον ναό της Υπαπαντής. "Πριν 32 χρόνια βρέθηκα σε αυτή την εκκλησία. Προσκυνητής απόψε είμαι  και εγώ, όπως εσείς", εξομολογήθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος. "Ζητήστε απόψε ό,τι θέλετε από την Παναγία, ταπεινά...και να έχετε πάντα την ευλογία της . Και δεν θα σας εγκαταλείψει, δεν θα σας απογοητεύσει. Η ευλογία της Παναγίας μας στεφάνι, καύχημα, καντήλι αναμμένο πάντα στη ζωή μας!", είπε μεταξύ άλλων στην ευχή του προς τον κόσμο που συνέρρεε κατά εκατοντάδες για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Υπαπαντής.

Exit mobile version