ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βελουτέ ψαρόσουπα και παραδοσιακό γλέντι στο πάρκο Πανελληνίου

Όσοι βρεθούν σήμερα το απόγευμα μετά τις 18.30 στο Πάρκο του Πανελληνίου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν βελουτέ ψαρόσουπα που θα φτιάξουν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μιχάλης Αγγελόπουλος και Μαρίνος Κουμουνδούρος.

Τα φρέσκα ψάρια, που θα μαγειρευτούν, προέρχονται από την ψαριά του 47ου Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Καλαμάτα. Οι 12 κορυφαίοι δύτες-ψαροντουφεκάδες βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες στην περιοχή μας για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και σήμερα βούτηξαν νωρίς το πρωί στις 9 στην περιοχή των Κιτριών, φτάνοντας μέχρι και την Καρδαμύλη. Χθες πρώτη ημέρα του Πρωταθλήματος αλιεύτηκαν σχεδόν 100 κιλα ψάρια με ροφούς, συναγρίδες και κέφαλους να έχουν την τιμητική τους!
Να σημειωθεί ότι τα αλιεύματα προέρχονται από βάθη ακόμα και 35 μέτρων, και θα αποτελέσουν το βασικό υλικό της Καλαματιανής ψαρόσουπας με ψάρια του Μεσσηνιακού Κόλπου!

Τα λαχανικά και ό,τι άλλο χρειαστεί θα τα παρέχει η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ενώ οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μαρίνος Κουμουνδούρος και Μιχάλης Αγγελόπουλος, θα βάλουν όλη τους την τέχνη και μαεστρία, προκειμένου να ετοιμαστεί μια νόστιμη, ζεστή, βελουτέ ψαρόσουπα, περίπου 1.000 μερίδων, που θα διανεμηθεί δωρεάν στο κοινό το απόγευμα της Κυριακής. Θα ακολουθήσουν παραδοσικοί χοροί, και μουσική από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Και οι δύο βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο ζύγισμα των ψαριών, έξω από τις εγκαταστάσεις του "Αίολου" στον προλιμένα Καλαμάτας και μίλησαν στο MessiniaLive για τη βελουτέ ψαρόσουπα που θα ετοιμάσουν ήδη από το μεσημέρι, προσκαλώντας όλο τον κόσμο να σπεύσει στο Πάρκο του Πανελληνίου και να την δοκιμάσει.

Μ.Π.

Δημοφιλέστερα

To Top