Messinia Live

Βασιλόπουλος: Είχα ζητήσει δύο φορές Εμβολιαστικό Κέντρο στην Τέντα-Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Στο Μέγαρο Χορού ή να μισθώσουμε χώρο μέσα στην πόλη για rapid test από ΕΟΔΥ"

Στο ζήτημα με τις ουρές πολιτών που υπάρχουν σε καθημερινή βάση, ήδη από τη Δευτέρα, έξω από το Διοικητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test, απάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει ήδη προτείνει να χρησιμοποιηθεί και φέτος ο ισόγειος χώρος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ή να μισθωθεί ένας χώρος στο κέντρο της πόλης για αυτόν το σκοπό. Με την έξαρση της πανδημίας, και τα εκατοντάδες πλέον κρούσματα και στη Μεσσηνία, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να απαιτείται και δεύτερος χώρος για τη διενέργεια δωρεάν τεστ ώστε να αποσυμφορηθεί το "Αλ.Κουμουνδούρος".

Μάλιστα, όπως υπενθύμισε, ο Δήμος έχει ήδη προσλάβει από πέρυσι νοσηλεύτριες, των οποίων τις συμβάσεις ανανέωσε, που ενισχύουν το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Επαναλαμβάνοντας οτι "ως Δήμος κάναμε ότι μπορούσαμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε χώρους και σε προσωπικό. Απο εκεί και πέρα εμείς δεν μπορούμε να λύσουμε κεντρικά προβλήματα".

Να υπενθυμίσουμε ότι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του χθες, είχε κάνει λόγο για "τριτοκοσμικές εικόνες" έξω από το "Αλ.Κουμουνδούρος", με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται στην ουρά, εξαγγέλλοντας παράλληλα δυο νέες δομές σε Τρίπολη και Καλαμάτα για διενέργεια τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, χωρίς ακόμα να έχει διευκρινιστεί από την Περιφέρεια που ακριβώς θα βρίσκονται αυτές.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΝΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ"

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας από τη διενέργεια εμβολιασμών και να γίνει ένα εμβολιαστικό κέντρο μέσα στην πόλη, ο Δήμαρχος απάντησε ότι είχε ήδη ζητήσει πριν μήνες, και μάλιστα 2 φορές από την 6 ΥΠΕ, να γίνει mega Εμβολιαστικό Κέντρο στην Τέντα, αίτημα που δυστυχώς δεν ικανοποιήθηκε.

 

Μαίρη Περδικέα

Exit mobile version