Messinia Live

Βασιλόπουλος: “Αν αρχίσουμε τώρα τις μονοδρομήσεις έχουμε χάσει το παιχνίδι-Δεν είμαστε σε διακοπές!”

Καυστική ήταν η απάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας στην πρόταση της παράταξης Κοσμόπουλου-που βρήκε σύμφωνη και την παράταξη Τζαμουράνη- να γίνει μονοδρόμηση κάποιες ώρες της μέρας και εξ ολοκλήρου τα Σαββατοκύριακα της Ναυαρίνου, προκειμένου το νότιο ρεύμα της οδού να δοθεί στον κόσμο που αθλείται, περπατά ή κάνει ποδήλατο στη Ναυαρίνου ώστε να διευρυνθεί η απόσταση μεταξύ τους. Παράλληλα η παράταξη Κοσμόπουλου πρότεινε να δίνεται ειδική άδεια σε 100 συμπολίτες μας ώστε να μπορούν να κάνουν τον περίπατό τους στο χιλιόμετρο.

"Δεν είμαστε σε διακοπές αλλά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι

"αν αρχίσουμε να κάνουμε μονοδρομήσεις για να μεταφέρεται ο κόσμος, έχουμε χάσει το παιχνίδι, έχουμε χάσει το στόχο, την ουσία. Η ουσία είναι να μείνουμε στο σπίτι και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τη δημόσια υγεία"

Το σκεπτικό του δημάρχου είναι ότι διευρύνοντας την Ναυαρίνου, αυτομάτως περισσότερος κόσμος θα συρρέει εκεί για τον απογευματινό του περίπατο. "Στην παραλία να πηγαίνουν όσοι μένουν στην παραλία. Ο καθένας πρέπει να αθλείται στην περιοχή του", δηλώνει ο Δήμαρχος, συντασσόμενος και με τη σχετική απόφαση που ορίζει ότι ο περίπατος ή η σχετική άθληση πρέπει να γίνεται πέριξ της κατοικίας του καθενός, και κοντά στην περιοχή που μένει ο κάθε δημότης. Σε αυτό άλλωστε αποσκοπούσε και το "λουκέτο" στο χιλιόμετρο,  μια δύσκολη απόφαση αλλά αναγκαία, καθώς εκεί συνέρρεε κάθε απόγευμα πλήθος κόσμου.  Οπότε μια απόφαση για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου και παραχώρησής της στους πεζούς θα έδινε αντίθετα μηνύματα, καλώντας ουσιαστικά τον κόσμο να προσέλθει στην παραλία.

"ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ"

"Πρέπει να μείνουμε στη γειτονιά μας. Και μένα μου αρέσει να πάρω την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και να πάμε μια βόλτα στην παραλία. Δεν το κάνω, γιατί πρέπει να περπατάω στη γειτονιά μου και όχι να πηγαίνω στην παραλία", είπε χαρακτηριστικά.  "Είναι αστείο αυτή την περίοδο να σκεφτούμε να δημιουργήσουμε νέους χώρους για να περπατάμε", συμπλήρωσε.

Παράλληλα εξήγησε και τα δευτερεύοντα προβλήματα που θα προκαλούσε αυτή η αλλαγή, όπως στην κυκλοφορία του Αστικού, η οποία θα έπρεπε να επανασχεδιαστεί ή στο γεγονός ότι θα έπρεπε να αστυνομεύεται το κομμάτι της μονοδρόμησης, κάτι που δεν είναι στις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής, αφού στόχος είναι συνειδητά οι πολίτες να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, λόγω της πανδημίας, έως ότου αποφασιστεί επίσημα από την Κυβέρνηση η χαλάρωση των μέτρων.

Μ.Π.

Exit mobile version