Messinia Live

Βασιλόπουλος: Αυτά είναι τα βήματα εξωστρέφειας του Δήμου Καλαμάτας

"Θα ξεκινήσουμε διαβούλευση για την αναπτυξιακή στρατηγική του Δήμου Καλαμάτας"

Βασιλόπουλος: "Επιλογή για μας η εξωστρέφεια"

Στα βήματα εξωστρέφειας που κάνει η νέα Δημοτική Αρχή Καλαμάτας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέροντας ως τέτοια την πρόθεση δημιουργίας στο Δήμο Καλαμάτας "Ενεργειακής Κοινότητας" στην οποία θα μετέχει ο Δήμος και τέσσερα νομικά πρόσωπα, προκειμένου να συγκροτηθεί φορέας που θα διαχειρίζεται τα ενεργειακά αποθέματα του Δήμου και να πετυχαίνεται και ενεργειακή εξοικονόμηση και εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη συγκρότηση που έγινε πρόσφατα της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Ελένη Αλειφέρη. Ενώ επεσήμανε και  τις εξειδικευμένες ημερίδες [ ψηφιακός δήμος, προγραμματισμός, ανάπτυξη, χρηματοδοτικά εργαλεία,  τουριστική ανάπτυξη] που ήδη παρακολουθούν τα στελέχη του Δήμου. Τέλος,  υπογράμμισε και την ενεργοποίηση των αδελφοποιήσεων που έχουν μέχρι σήμερα γίνει με πόλεις του εξωτερικού.

"ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ"

Στα σχέδια του Δήμου να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μια διαρκή διαβούλευση με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Μια διαβούλευση που όπως είπε θα διαρκέσει 1 χρόνο. Θα γίνουν διαλέξεις και ενημερωτικές ημερίδες για θέματα κοινωνικά, οικονομικά, θέματα περιβάλλοντος, χωροταξία κ.α Αυτή η διαβούλευση θα βοηθήσει στο να διαμορφωθεί η στρατηγική για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 9η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Για τη Γερμανία ανεχώρησε, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να μετάσχει στην 9η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κατά την περίοδο από 5 έως 7 Νοεμβρίου.
Πριν την αναχώρησή του, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η συνδιάσκεψη αφορά στη νέα επανεκκίνηση για πιο δυναμική Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στους νέους δρόμους για πιο ισχυρή Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συμμετοχή του στη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης γίνεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Δήμου Καλαμάτας και επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθούν σημαντικά workshop, που θα αφορούν σε:
χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Τοπική Αυτοδιοίκηση και προοπτικές
• γεφύρωση των ανισοτήτων και ισότιμες συνθήκες διαβίωσης
• παράλληλες θεματικές, όπως: βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και κυκλική οικονομία, Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα [ΣΔΙΤ], καινοτομία, λύματα, κομποστοποίηση, γεωθερμία.

Η συγκεκριμένη συνδιάσκεψη πραγματοποιείται σε επίπεδο Δημάρχων και κυβερνητικών στελεχών και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά την επιστροφή. "Ο ρόλος μας ως Δημοτικής Αρχής είναι, μεταξύ άλλων, να ακούμε προτάσεις, να τις αξιολογούμε και τις καλές πρακτικές να τις υιοθετούμε και να τις αναπτύσσουμε",συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version