ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιγαρίδης: “Ο τίτλος του επίτιμου δημότη απαιτεί σαφή, τεκμηριωμένη προσφορά προς την πόλη-Δεν υπήρξε διαβούλευση, ούτε έγκαιρη ενημέρωση”

Τσιγαρίδης: “Συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. μόνο ως παρατηρητής, χωρίς δυνατότητα τοποθέτησης”

Διευκρινίσεις Θανάση Τσιγαρίδη για την “απουσία” του από το Δ.Σ. για την ανακήρυξη Καραμανλή σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης, συνεδρίαση στις 2 το μεσημέρι σε ώρα εργάσιμη-καθώς ο ίδιος είναι εκπαιδευτικός, συνεδρίαση χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και έγκαιρη ενημέρωση, είναι οι ενστάσεις-παρατηρήσεις που θέτει μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” Θανάσης Τσιγαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη “μόνο ως παρατηρητής, χωρίς δυνατότητα τοποθέτησης”, συντασσόμενος πλήρως με τα όσα ανέφερε για την πρόταση ανακήρυξης Καραμανλή ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας, ο Βασίλης Τζαμουράνης.

Αναλυτικά η δήλωση-διευκρίνιση του Θανάση Τσιγαρίδη

“Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων σχετικά με την απουσία μου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αναφέρθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, διευκρινίζω ότι το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε ώρα εργασίας μου.
Για τον λόγο αυτό συμμετείχα μόνο ως παρατηρητής, χωρίς δυνατότητα τοποθέτησης.
Φυσικά και συντάσσομαι πλήρως με τις θέσεις της δημοτικής μας παράταξης, όπως παρουσιάστηκαν από τον επικεφαλής μας κ. Βασίλη Τζαμουράνη.

Όπως επισημάνθηκε:
Δεν προηγήθηκε ουσιαστική και θεσμικά ορθή διαβούλευση με τις παρατάξεις.
Δεν υπήρξε έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Ο τίτλος του επίτιμου δημότη απαιτεί σαφή, τεκμηριωμένη προσφορά προς την πόλη.
Η διαδικασία δεν συνέβαλε στην ενότητα και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διαφάνεια, η θεσμική σοβαρότητα και ο ουσιαστικός διάλογος παραμένουν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αρχές”.

To Top