Του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα ηγείται ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα ηγείται ο Μητσοτάκης

Ομιλία πραγματοποίησε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προαύλιο χώρο της Achaia Clauss, στην Πάτρα

Ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον προαύλιο χώρο της Achaia Clauss, στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στους εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της περιοχής το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, καθώς και το πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πως ο ίδιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην περιφέρεια Αχαΐας και στη συνέχεια περιέγραψε τα τέσσερα μέτρα που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης που έχει θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ΝΔ.

Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής:

1) Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Μάλιστα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ.

2) Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως: α) ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο, β) κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ’ το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο και γ) δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3) Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

4) Αλλαγή της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να «ανακαλύπτεται» ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης, με την υπογραφή εντός των πρώτων επτά ημερών των δύο υπουργικών αποφάσεων που λείπουν για να ξεκινήσει το έργο.

Ξεκινώ σήμερα τις κεντρικές παρεμβάσεις μου από την Πάτρα, με μια ομιλία για το «κλειδί» της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και «κλειδί» για την επόμενη μέρα της χώρας: Την ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα! #Ενωμένοι_Μπορούμε

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα ηγείται ο Μητσοτάκης
To Top