Επί Σκηνής

Θεατρική Διαδρομή: Έκοψαν την πίτα τους και γιόρτασαν τα 26 χρόνια τους στα θεατρικά δρώμενα της Καλαμάτας

“ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ” ΚΑΙ “ΣΤΟ ΣΥΡΜΑ” ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ

Σε ζεστό και οικογενειακό κλίμα γιόρτασαν την Παρασκευή το βράδυ τα μέλη της “Θεατρικής Διαδρομής” την έναρξη της νέας θεατρικής σεζόν και έκοψαν και την πίτα τους, ευχόμενοι πάντα επιτυχίες. Με ήδη 26 χρόνια παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της Καλαμάτας η “Θεατρική Διαδρομή” έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο στη θεατρική σκηνή της Καλαμάτας, με δεκάδες πανελλαδικά βραβεία, φανατικό κοινό και νέα παιδιά που εμπλουτίζουν κάθε χρόνο το θεατρικό σχήμα.

Το MessiniaLive βρέθηκε στη γιορτή της “Θεατρικής Διαδρομής” στον υπέροχο χώρο που έχουν επιμεληθεί με δικά τους έξοδα, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπου και γίνονται σε καθημερινή βάση οι πρόβες για τα δύο θεατρικά έργα που πρόκειται να κάνουν διαδοχική πρεμιέρα τον Φεβρουάριο.

Για τα δύο θεατρικά έργα μας μίλησαν στο MessiniaLive οι πρωτεργάτες και “ηθικοί αυτουργοί” των δύο θεατρικών παραστάσεων: Κώστας Χαλκιάς, Όλγα Αλεξανδροπούλου και Αντώνης Κατσάς.

Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Όλγας Αλεξανδροπούλου, και για το δραματικό έργο “Στο Σύρμα”, σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά, το πρώτο θεατρικό ιστορικό έργο του Αντώνη Κατσά, που αναφέρεται σε μια δύσκολη και μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας,τον εμφύλιο και την εξορία χιλιάδων πολιτών στη Μακρόνησο. Και στα δύο θεατρικά έργα που ανεβαίνουν συμμετέχουν 50 ερασιτέχνες ηθοποιοί, που με πολλή αγάπη και μεράκι σε καθημερινή βάση αφιερώνουν το χρόνο τους για να τελειοποιήσουν και τα δύο θεατρικά έργα. Μάλιστα και για τα δύο θεατρικά έργα οι πρόβες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο, με κάποιους από τους ηθοποιούς να έχουν ρόλο και στα δύο έργα. Για τη δυσκολία του εγχειρήματος αυτού αλλά και για τη χαρά της δημιουργίας και της ενσάρκωσης των ρόλων, μάς μίλησε ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς, μαζί με την Όλγα Αλεξανδροπούλου, η οποία σκηνοθετεί τους “Συμπέθερους από τα Τίρανα”.

Να σημειωθεί ότι η “Θεατρική Διαδρομή” δίνει τη δυνατότητα στο κοινό που θα σπεύσει να δει τις παραστάσεις να πληρώσει 1,5 εισιτήριο. Συγκεκριμένα, το κόστος του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, που έχει ενσωματωμένο και ένα εκπτωτικό κουπόνι των 5 ευρώ, ώστε σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει να δει την πρώτη θεατρική παράσταση να έχει έκπτωση 50% για τη δεύτερη. Έτσι με 15 ευρώ να μπορέσει να δει και τις δύο παραστάσεις.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top