Messinia Live

Τελικά πόσο υγιεινό είναι το φυστικοβούτυρο;

Είναι υγιεινό το φυστικοβούτυρο; Η ερώτηση αυτή γίνεται πολύ συχνά στους ειδικούς της διατροφής, δεδομένης της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Εάν όμως λάβει κανείς υπόψη τα υπόλοιπα θρεπτικά του συστατικά, τότε το φυστικοβούτυρο αναδεικνύεται σε μία εξαιρετικά υγιεινή επιλογή!

Το διατροφικό προφίλ του φυστικοβούτυρου

Πρακτικά το φυστικοβούτυρο περιέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που θα βρείτε και στα ίδια τα φιστίκια. Μία μερίδα αντιστοιχεί σε 2 κουταλιές της σούπας, που είναι σε μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο προέρχεται από φιστίκια τα οποία έχουν καβουρδιστεί και ξεφλουδιστεί. Στο στάδιο αυτό η βιομηχανία τροφίμων ενδέχεται να προσθέσει βελτιωτικά γεύσης ή συντηρητικά, που θα εξασφαλίσουν την αναμενόμενη ποιότητα του προϊόντος. Τα τελευταία ενδέχεται να επηρεάσουν αρκετά το ισορροπημένο διατροφικό προφίλ του φυστικοβούτυρου. Για το λόγο αυτό, πριν επιλέξετε διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα κοιτώντας τα παρακάτω:

Τέλος, το φυστικοβούτυρο αποτελεί μία εξαιρετική διατροφική επιλογή εάν το συνδυάσετε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί, μία μπανάνα ή ένα μήλο, εάν το χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε το dressing μίας σαλάτας ή το spread ενός σάντουιτς. Εάν το καταναλώσετε σε υπερβολική ποσότητα ή μαζί με γλυκά, τότε αυτή η φυσικά υγιεινή επιλογή μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε λιγότερο ωφέλιμη λύση για τον οργανισμό! 

 

Ήβη Παπαϊωάννου, RDN, MS, MBA
Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
Μέλος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, ΗΠΑ
ivipapai@gmail.com
Exit mobile version