ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινητικό “κύμα” αγάπης στην Καλαμάτα για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ: 4.426 ΕΥΡΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 1,5 ΩΡΑ!

Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη. Ο κουμπαράς αγάπης που στήθηκε στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας στις 20.30, άρχισε αμέσως να γεμίζει, ακόμα και πριν τη συναυλία, από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί προκειμένου να συνεισφέρει όσο μπορούσε ο καθένας και να βοηθήσει έτσι το μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ να μεταβεί στη Βοστώνη σε εξειδικευμένο κέντρο για να λάβει τη θεραπεία του.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένοι, νεολαία περνούσαν και προσέφεραν για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ. Μέσα σε 1,5 ώρα συγκεντρώθηκαν 4.426 ευρώ!

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή του, αλλά και τη Δημοτική Φιλαρμονική που εθελοντικά συμμετείχε και μάλιστα έδωσαν και χρήματα από το Ταμείο τους.

Αμέσως μετά το πέρας της συναυλίας ο κουμπαράς αγάπης άνοιξε από Τριμελή Επιτροπή του Δήμου, που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό, και την αποτελούσαν οι: ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Φάβας, ο οικονομολόγος Βασίλης Φράγκος και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Κώστας Νικολέας. Η επιτροπή προχώρησε στην καταμέτρηση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν και συντάχθηκε πρακτικό, ενώ το ποσό των 4.426 ευρώ θα κατατεθεί τη Δευτέρα στην Τράπεζα, σε λογαριασμό που έχει ανοίξει η οικογένεια του Παναγιώτη-Ραφαήλ για το σκοπό αυτό.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο κουμπαράς αγάπης θα μεταφερθεί από τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στο ισόγειο, όπου και θα παραμείνει όλη την εβδομάδα, προκειμένου να συνεισφέρουν όσοι επιθυμούν για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ. Οι ώρες που θα μπορεί κάποιος να συνδράμει θα είναι οι ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου, ενώ κάθε μεσημέρι θα γίνεται η καταμέτρηση των χρημάτων που συγκεντρώνονται μέσα στη μέρα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε όποιον θέλει να βοηθήσει, ενώ δήλωσε πως έχει απευθύνει πρόσκληση και σε σχολεία.


“Στηρίζουμε τα παιδιά, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Βασιλόπουλος, και ευχήθηκε να μπορέσει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ να τα καταφέρει.
Το κύμα αγάπης και στήριξης για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι συγκινητικό και διάχυτο σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν στηθεί πανελλαδικά από συλλόγους και φορείς 1.922 κουμπαράδες συγκέντρωσης χρημάτων. Το ποσό για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ είναι υπέρογκο [3.000.000 ευρώ], ωστόσο είναι πρωτόγνωρη η στήριξη και η βοήθεια που δείχνει ο κόσμος, προκειμένου να καταφέρει η οικογένεια του μικρού να συγκεντρώσει το ποσό και να λάβει τη σωτήρια θεραπεία ο Παναγιώτης-Ραφαήλ.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top