Η ΑΕΚ που είχε χάσει και τα δύο προηγούμενα ματς με ιστορικούς της αντιπάλους με το ίδιο σκορ (2-0, τόσο από τον Ολυμπιακό εκτός, όσο κι από τον ΠΑΟΚ εντός) πήρε την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι.
Θύμα της στο κλασικό αθηναϊκό ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο με το …χορταστικό 3-2 που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του «κιτρινόμαυρο» χατ τρικ και ρόλερ κόστερ συναισθημάτων αφού είχε ένα χαμένο πέναλτι δύο εύστοχα και ισάριθμες αποβολές!
Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν είχε στην διάθεσή τους Πελίστρι, Σάντσες, Κυριακόπουλο και Λαφόν, αλλά είχε διαθέσιμους τους Ντέσερς, Τζούρισιτς, Τσέριν, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Πάντοβιτς με αποτέλεσμα να είναι πιο «γεμάτος» από την αντίπαλο του, που δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Πιερό, Ζίνι, Κουτέσα και Ελίασον.
Παρά ταύτα κι αφού απορρόφησε την αρχική πίεση (δίχως πάντως μεγάλες) φάσεις η Ένωση «πάγωσε» τη Λεωφόρο με καρφωτή κεφαλιά του Γιόβιυτς μετά από σέντρα του Ρότα (16′) έπειτα από «δουλεμένη» κομπίνα εκτέλεσης φάουλ
Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με το πέναλτι που καταλογίστηκε (μέσω VAR που έστειλε τον διαιτητή στο μόνιτορ) για …λαβή του Πήλιου στον Tετέ, αλλά ο Στρακόσα με τα πόδια απέκρουσε την κάκιστη (συρτή και κεντρική) εκτέλεση του Σβιντέρσκι (28′)!
Ο Παναθηναϊκός παρότι πίεζε δεν έφτιαχνε καθαρές ευκαιρίες κι όχι μόνο αυτό, αλλά στις καθυστερήσεις του ημίχρονου (45’+2′) όταν ο ρέφερι έδειξε την λευκή βούλα στην άλλη εστία (για μαρκάρισμα του Τουμπά στον Γιόβιτς) ο παίκτης που το κέρδισε με χτύπημα αλά. ..Πανένκα ζευγάρωσε τα τέρματα του!
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα με την AEK να διαχειρίζεται εύκολα το προβάδισμα της και ευκολότερα μετά το 64′ που ο Τουμπά για ν’ αποτρέψει τετ α τετ του Γκατσίνοβιτς από λάθρος του Πάλμερ Μπράουν πήρε δεύτερη κίτρινη κι αποβλήθηκε
Ωστόσο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα επτά λεπτά μετά οι «πράσινοι» μείωσαν με κεφαλιά του (καλύτερου του παίκτη) Τετέ από σέντρα του Ζαρουρί σε μια φάση που ο Στρακόσα …γλίστρυσε!
Aπό τα πόδια του πράσινου σκόρερ ξεκίνησε η ευκαιρία του νεοεισελθόντα Τσέριν (76′) για την ισοφάριση ενώ στο 85′ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε αφού ο Mαρίν που είχε μπει στο ημίχρονο πήρε δεύτερη κίτρινη για πάτημα στον Τζούρισιτς (85′).
Ο οποίος στο 90′ ισοφάρισε με σουτ εκτός περιοχής αλλά οι «πράσινοι» δεν το χάρηκαν αφού δύο λεπτά μετά ο Κοϊτα εκμεταλλεύθηκε ασυννενοησία των Πάλμερ-Μπράουν και Ντραγκόφσκι παίρνοντας από τον δεύτερο πέναλτι που ο Γιόβιτς αξιοποίησε για να διαμορφώσει το τελικό σκορ!
Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό (-3) που πέρασε με 1-0 από το Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με σκόρερ τον Ελ Κααμπί.
Ο Ελ (λυτρωτής) Κααμπί «καθάρισε» στο Αγρίνιο
Ο Παναιτωλικός δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό, που βρήκε εν τέλει τη λύση με τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, «δραπετεύοντας» από το Αγρίνιο με μια πολύ σημαντική νίκη (1-0) στην προσπάθεια διατήρησης του τίτλου του.
Μεγάλο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ
Αν και με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Λάμπρος Κατσώνης», κερδίζοντας με 3-2 τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, επιστρέφοντας στο -2 από την κορυφή.
Οι «πράσινοι» του Νίκου Παπαδόπουλου προηγήθηκαν δις, με τους Γιάννη Κωστή (10’) και Μπένχαμιν Βέρμπιτς (50’) ενώ έπαιξαν και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 77’ λόγω της αποβολής του Σουαλιό Μεϊτέ. Ωστόσο, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου αφενός ισοφάρισε από ισάριθμες στημένες φάσεις με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ (45’, 55’), αφετέρου έφτασε στη σπουδαία νίκη με τον Γιώργο Γιακουμάκη στο 90’.
Τα αποτελέσματα (12η αγωνιστική)
ΟΦΗ – Βόλος 0-1
Αρης – ΑΕΛ Νovibet 2-1
Κηφισιά – Πανσερραϊκός 3-0
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-1
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-1
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 2-3
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-3
Η βαθμολογία (12η αγωνιστική)
1. Ολυμπιακός 31
2. ΠΑΟΚ 29
3. ΑΕΚ 28
4. Λεβαδειακός 21
————————————-
5. Βόλος 21
6.Παναθηναϊκός 18
7. Άρης 16
8. Κηφισιά 15
—————————————-
9. Παναιτωλικός 12
10. Αστέρας AKTOR 11
11. Ατρόμητος 9
12.ΟΦΗ 9
13. ΑΕΛ Novibet 7
14. Πανσερραϊκός 5
**Ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ έχουν ματς λιγότερο.
H επόμενη αγωνιστική (13η)
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
Ολυμπιακός – ΟΦΗ (5μμ)
Βόλος – Κηφισιά (8.30μμ)
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (5μμ)
ΑΕΛ Novibet – Παναθηναϊκός (5.30μμ)
ΠΑΟΚ – Αρης (7.30μμ)
ΑΕΚ – Ατρόμητος (9μμ)
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου
Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός (6μμ)









