ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ο Αναστασόπουλος για θέματα καλύτερης συνεργασίας

«Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ»

Συνάντηση πραγματοποίησε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος στην Αθήνα με τον πρόεδρο Χαρουτουνιάν Σέρκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Χατζηνικολάου Παναγιώτη του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Συζήτησαν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με τις συνεργασίες που μπορεί να έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε θέματα που αφορούν την περιοχή. Το  ΕΛΓΟ Δήμητρα έχει παραρτήματα στην Καλαμάτα και στην Τριφυλία όπου γίνονται σεμινάρια και διάφορες άλλες δράσεις.

Πέρα από αυτά ο Αντιπεριφερειάρχης  έθεσε κάποια ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν στην αρχή του Μαρτίου, όπου θα είναι στη Μεσσηνία ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ στα πλαίσια εκδήλωσης για την ελιά και το ελαιόλαδο.

Επιπλέον προγραμματίζονται να γίνουν συναντήσεις παρουσία και της ΔΑΟΚ Τριφυλίας όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την Π.Ε. Μεσσηνίας σχετικά με την ποιότητα ελαιολάδου, την δακοκτονία, την πιστοποίηση της ταυτότητας της ελιάς Κορωνέϊκης ποικιλίας αλλά και της ελιάς Καλαμών.

Ακόμη θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την πιστοποίηση της συκιάς Καλαμών καθώς και ο εμπλουτισμός της εθνικής συλλογής που υπάρχει στο αγρόκτημα στην Εύα. Τέλος ένα άλλο ζήτημα που ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνάντηση αυτή, είναι η πλήρης ψηφιοποίηση της  αλυσίδας διακίνησης γάλακτος που έχει ήδη προχωρήσει ως θέμα ο ΕΛΓΟ και το οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περιοχή μας.

Μια τέτοια εφαρμογή παρακολούθησης  της πορείας του γάλακτος από το ποιμνιοστάσιο μέχρι τον καταναλωτή είναι πολύ σημαντική,  διότι διασφαλίζει την άριστη ποιότητα γάλακτος ή άλλων προϊόντων.

 

To Top