Cinema

“Στο Σύρμα”: Ταινία έγινε το βιβλίο του Αντώνη Κατσά-Επίσημη πρεμιέρα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

«ΣΤΟ ΣΥΡΜΑ»
Απο το ομώνυμο βιβλίο του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΣΑ Εκδόσεις: “Σύγχρονη Εποχή”

ΕΠΙΣΗΜΗ Πρεμιέρα από 14/11 και ΑΠΟ 17/11 ΣΕ Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ STUDIO new star art cinema
Στο Σύρμα (2022)
Μία συγκλονιστική ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα.
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Στο Σύρμα» θα πραγματοποιηθεί στο STUDIO new star art cinema την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στις 20:00, παρουσία των συντελεστών της.
Ένα συγγραφικό διαμάντι που καταπιάνεται με μια από τις πιο σημαντικές σελίδες
της ιστορίας αυτού του τόπου : Μακρόνησος Όταν «σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ουρλιάζανε άνθρωποι»
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σενάριο: Αντώνης Κατσάς
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρανιώτης, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου, Περικλής Αλμπάνης, Βασίλης Κολοβός, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας, Κώστας Μιχαλόπουλος, Βάσω Φιλιππίδου, Γιώργος Ιατρόπουλος, Στράτης Καΐκης, Ολυμπία Βενιζελέα, Ανδρέας Μανετας
Φωτογραφία: Λ. Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Λ. Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Κοστούμια: Τζένη Μανιατάκη
Ηχολήπτης: Πάνος Κουραμπάς
Διάρκεια: 100’
Γλώσσα: Ελληνικά

Υπόθεση:
Ο Δημήτρης ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές, εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον σπάσει ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την αμφότερη έκπληξη και από την απορρέουσα συζήτηση, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.
Σχετικά με τη ταινία:
Η ταινία έχει βασιστεί στο θεατρικό έργο του Αντώνη Κατσά “Στο Σύρμα”, το οποίο με την σειρά του είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και περιγραφές ή αφηγήσεις αγωνιστών που υπήρξαν στην Μακρόνησο.Οπως σημειώνει ο συγγραφέας “καποιες σκηνες είναι αποτέλεσμα έμπνευσης η διασκευής από περιγραφές που συνάντησα σε βιβλία αγωνιστών που “φιλοξενήθηκαν προς αναμόρφωσιν” στο κολαστήρι της Μακρονήσου (Μενέλαος Λουντέμης “Οδός Αβύσσου αριθμός 0” Μίκης Θεοδωράκης,Γιώργος Φαρσακιδης ,Γιάννης Ρίτσος “γυναίκες στη Μακρόνησο” και άλλων). Εγώ δεν έγραψα τίποτα με μελάνι,το είχαν γράψει ήδη οι αγωνιστές με το αίμα τους .”

Δημοφιλέστερα

To Top