Messinia Live

Στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση το θέμα των 48 συμβασιούχων Καθαριότητας

ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού για τη Δημόσια Διοίκηση που αφορά όλη τη χώρα ξεκινά από 1ης Σεπτεμβρίου, οπότε και τίθεται σε λειτουργία πανελλαδικά το Μητρώου Πολιτών.

Όπως μας ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, και στον Δήμο Καλαμάτας θα εφαρμοστεί το Μητρώο Πολιτών.

Με το Μητρώο Πολιτών καταργούνται πλέον τα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια με τη μορφή και τις διαδικασίες που τα ξέραμε μέχρι σήμερα.
Ενοποιούνται σε μια ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων οι Εκλογικοί Κατάλογοι, τα Δημοτολόγια/Μητρώο Αρρένων, το ΑΜΚΑ και το ΕΦΚΑ με το Taxisnet.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών και οποιουδήποτε άλλου δημοσίου εγγράφου θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς τα έγγραφα θα διακινούνται μεταξύ των υπηρεσιών ηλεκτρονικά, και οι υπηρεσίες θα είναι διασυνδεμένες μεταξύ τους.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ.Ηλιόπουλος, οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα για τον χειρισμό του Μητρώου.

ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017

Ικανοποιημένος από τα έσοδα του Δήμου Καλαμάτας δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, το πρώτο εξάμηνο του 2017 ο Δήμος είχε ρεκόρ εισπραξιμότητας 5ετίας! Αναλυτικά:

2017 314.000 ευρώ
2016 172.000 ευρώ
2015 232.000 ευρώ
2014 193.000 ευρώ
2013 219.000 ευρώ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έρχεται το θέμα των 48 συμβασιούχων Καθαριότητας του Δήμου, και της πρόσφατης διευθέτησης του θέματος με τον νόμο 4479/2017, άρθρο 24, όπου περιέχεται η ρύθμιση Σκουρλέτη.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 14.00, κύριο θέμα θα είναι το επαγγελματικό μέλλον των συμβασιούχων στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προτείνει την πρόβλεψη στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας αριθμού θέσεων ίσου με τον αριθμό των συμβασιούχων (48) και, επιπλέον, 2 θέσεις για τους συμβασιούχους του Κοιμητηρίου.
Ακόμη, η Δημοτική Αρχή θα προτείνει την υπογραφή νέων συμβάσεων για τους υπηρετούντες συμβασιούχους, μέχρι 31/3/2018, όπως προβλέπει ο νόμος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει επί του θέματος και την τελική έγκριση θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο για την υπογραφή των νέων συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων μέχρι και τις 7 Ιουνίου στην Καθαριότητα λήγει στις 31 Μαρτίου του 2018, καθώς μέχρι τότε υπολογίζει το Υπουργείο ότι θα έχουν εκδοθεί και οι πίνακες των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.4479/2017, πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία των νέων συμβάσεων αλλά και της επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων των δήμων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης μόνιμων στην καθαριότητας μέσω ΑΣΕΠ. Ο νόμος στο μεσοδιάστημα προβλέπει για τους συμβασιούχους:

-Ότι οι συμβασιούχοι, μέσω νέων συμβάσεων, παραμένουν στις θέσεις τους έως την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31.3.2018,δηλαδή, πάνω από εννέα μήνες από σήμερα.

-Την μοριοδότηση με 17 μονάδες ανά μήνα και έως 24 μήνες προϋπηρεσίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ΟΤΑ ή Νομικών Προσώπων τους.

-Δεν υπάρχουν όρια ηλικίας

-Πατώντας πάνω στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τονίζεται ότι καθώς με την τροπολογία παρέχεται στους δήμους η δυνατότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας “οι ΟΤΑ οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές με ίδια μέσα”.
Δείτε τι αναφέρει το άρθρο 24 για την προβλεπόμενη διαδικασία από τους Δήμους και τις νέες συμβάσεις:

ΝOMOS 4479 TOY 2017 GIA SYMBASIOYXOYS ARTHRO 24

Exit mobile version