Messinia Live

Στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα νέο συλλαλητήριο για τη «Μακεδονία»

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, έχοντας ως σύνθημα: «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν περίπου σε 90.000 ενώ οι διοργανωτές εκτίμησαν πως συγκεντρώθηκαν πάνω από 500.000 άνθρωποι.
Παρόντες ήταν όλοι οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μ εβουλευτές και στελέχη του κόμματος του, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και όλοι οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή.

Μετά την επιτυχία του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα παρόλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που έχουν πυροδοτηθεί ιδίως ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της κυβέρνησης για εν κρύπτω σχεδιασμούς στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, και για ανικανότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα (σ.σ ονοματολογικό), δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη, όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα».

Στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό κυριάρχησαν στοιχεία εθνικισμού και μισαλλοδοξίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση προσθέτει ακόμη πως «δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία».

Αναφέρει επίσης ότι «τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής». Κάτι που όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στηνανακοίνωσή του γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κώστα Ζουράρι, και από τον εμπρησμό της κατάληψης «libertatia».

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς,φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

aixmi.gr

Exit mobile version