Messinia Live

Στην 120 ΠΕΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Εγκαινίασε το Παραθεριστικό Κέντρο “Hellinic Wings Inn” στη Διασπορά

Την Καλαμάτα και τις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ στη Διασπορά επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να εγκαινιάσει μία πρότυπη παραθεριστική δομή στο πλαίσιο της ανάπτυξης του προγράμματος Hellenic Wings Inns.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Υπουργό για θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν την περιοχή, σε συνέχεια της καλής επικοινωνίας και συνεργασίας που υπάρχει, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Υπουργός

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «HELLENIC WINGS INNS»: 15 ΔΩΜΑΤΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΑΝ-  ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ 7 ΜΕΡΕΣ

Η ανάπτυξη του προγράμματος Hellenic Wings Inns ξεκίνησε πιλοτικά στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) στην Καλαμάτα και μελλοντικά προβλέπεται η επέκτασή του και σε άλλες Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) που υφίστανται κατάλληλοι για αξιοποίηση χώροι.

Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο, "Οι χώροι φιλοξενίας προσωπικού “Hellenic Wings Inns” στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας ανακαινίσθηκαν και αποδίδονται προς χρήση από το στρατιωτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για ολιγοήμερες διακοπές με τις οικογένειές τους. Πρόκειται για δεκαπέντε δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων και παραμονής έως επτά διανυκτερεύσεις. Οι ένοικοι θα έχουν τη δυνατότητα χρήσεως ευκολιών της Μονάδος, όπως λ.χ. της Λέσχης, του εστιατορίου, των θέσεων σταθμεύσεως, κλπ".

"ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη τα εγκαίνια του Κέντρου και η κάθοδος του Υπουργού Άμυνας στην Καλαμάτα 

Τα εγκαίνια της πρότυπης δομής έγιναν με κάθε επισημότητα, χωρίς όμως δημοσιογραφική κάλυψη. Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στην Καλαμάτα και την 120 ΠΕΑ ήταν "ανεπίσημη", σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και για αυτό τον λόγο δεν κλήθηκαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ.  Ωστόσο, από τις φωτογραφίες του Δήμου Καλαμάτας προκύπτει  ότι  τα εγκαίνια  έγιναν με κάθε επισημότητα από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, παρουσία των βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Καλαμάτας και στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Αεροπορίας. Το MessiniaLive έφτασε μέχρι την πύλη αλλά δεν μας επετράπη η είσοδος. Η μόνη κάμερα που μπήκε ήταν της εκπομπής "Αρετή και Τόλμη" της κρατικής τηλεόρασης.

Για την Ιστορία πάντως, το πρώτο "Hellinic Wings Inn" στη Διασπορά, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι με 8 δωμάτια που ανακαινίστηκαν, και φέτος προστέθηκαν άλλα 7, ανεβάζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων δωματίων για τους ένστολους στα 15. Το ημερήσιο μίσθωμα των δωματίων, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, καθορίζεται αρχικά στα 15 ευρώ ανά ημέρα, ουσιαστικά ένα συμβολικό ποσό, αφού απευθύνεται σε ένστολους της Π.Α. Τέλος, να επισημάνουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και  ήδη από 21 Μαΐου και όλο τον Ιούνιο, τα δωμάτια έχουν κλειστεί και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα αυτό το διάστημα.

Μαίρη Περδικέα

Exit mobile version