Messinia Live

Στέγαση της Λαϊκής Αγοράς: Θα υλοποιηθεί όμως χρειάζεται νέα μελέτη και περισσότερα χρήματα

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ

Προς πορεία υλοποίησης φαίνεται πως βρίσκεται η στέγαση του υπαίθριου χώρου που γίνεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο η Λαϊκή αγορά Καλαμάτας, στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς. Οι διαδικασίες - που θα ικανοποιήσουν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα τόσο των παραγωγών που δραστηριοποιούνται εκεί κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, κάτω από πρόχειρες ομπρέλες, μπορεί να είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν, όμως το θέμα δεν ήταν απλό, αφού εκτός από γενναία χρηματοδότηση, απαιτεί άρτια μελέτη και αδειοδοτήσεις ακόμα κι από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σήμερα, κατά την 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος, προς την Δημοτική αρχή, ζητώντας να μάθει πού βρίσκεται η διαδικασία στέγασης - σκίασης της αγοράς.

Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, απάντησε ο πρώην Πρόεδρος της Αγοράς Τάσος Αγγελής που παρακολουθεί στενά το θέμα και μιλώντας στο Messinialive εξήγησε τι έχει συμβεί κατά το παρελθόν και πού βρίσκεται σήμερα το θέμα.

Θα απαιτηθούν πάνω από 400.000 ευρώ

Από τις απαντήσεις αλλά κι από το ρεπορτάζ του Messinialive προκύπτει σαφώς η βούληση να δοθεί μια λύση, η οποία θα είναι άρτια μελετητικά και δεν θα αλλοιώνει ή θα εμποδίζει την εν γένει λειτουργία του μεγάλου χώρου.

Η προηγούμενη μελέτη που προέβλεπε την στέγαση μόνο 48 θέσεων κρίθηκε ανεπαρκής και βρίσκεται σε φάση επικαιροποίησης. Αν λάβουμε υπόψη την πρόθεση να στεγαστεί το σύνολο των θέσεων, που είναι το πιο λογικό και δίκαιο για όλους, ο φωτισμός led και η τοποθέτηση νέου δαπέδου, γίνεται αντιληπτό πως το κόστος της παρέμβασης ίσως ξεπεράσει τις 400.000 - 500.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως πρέπει η χρηματοδότηση να προκύψει ή από Ευρωπαϊκά προγράμματα ή Δήμος και Περιφέρεια να βάλουν βαθιά το χέρι στο ταμείο.

Η Καλαμάτα κάτω από το εμβληματικό της Κάστρο πρέπει να αποκτήσει έναν όμορφο, σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό χώρο, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της χώρας. Με το υλικό που θα τοποθετηθεί να είναι αυτό που ταιριάζει στις κλιματολογικές συνθήκες της πόλης μας. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει και συνεργασία με τους παραγωγούς που ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες. Όπως και να είναι, με την λειτουργία του Ανοικτού Θεάτρου όλη η περιοχή αναβαθμίζεται και θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και στην Λαϊκή, και να μην αφήνονται οι παραγωγοί και οι επισκέπτες στο έλεος των καιρικών συνθηκών.

Exit mobile version