O Νίκος Πεκρίδης συμμετέχει και στην 1η Διεθνή Φωτογραφική συνάντηση Καλαμάτας στο Μέγαρο χορού
Μια ξεχωριστή επιμόρφωση για τους επαγγελματίες του κλάδου διοργάνωσε σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο έμπειρος φωτογράφος Νίκος Πεκρίδης, σε συνεργασία με την εταιρεία Reign-Lab, ο οποίος παρουσίασε εξειδικευμένα νέα προϊόντα χρήσιμα για την καθημερινή εργασία των φωτογράφων και ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της φωτογραφίας.
Κεντρικό σημείο της ομιλίας αποτέλεσε η συζήτηση γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητες που προσφέρουν εργαλεία όπως τα AfterShoot και Evoto, ειδικά στον τομέα της φωτογραφίας γάμου. Ο κ. Πεκρίδης υπογράμμισε πως οι σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο από την απαιτητική διαδικασία επεξεργασίας εικόνων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να επικεντρωθούν περισσότερο στη δημιουργικότητα και στη σχέση με τον πελάτη.
Το σεμινάριο περιλάμβανε, επίσης, θεματικές ενότητες όπως:
-
Βασικές αρχές φωτογράφησης και πόζας
-
Φωτογράφιση με διαφορετικά είδη φωτισμού (φυσικό φως, flash, LED)
-
Διαχείριση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση, μέσα σε ένα κλίμα γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής εμπειριών.
Το σεμινάριο αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους φωτογράφους της περιοχής να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις και να δουν στην πράξη πώς η AI αλλάζει το μέλλον της φωτογραφίας.





























