ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβεστική Καλαμάτας: Οι πυροσβέστες έδωσαν αίμα και μετά έσπευσαν να απεγκλωβίσουν οδηγό σε τροχαίο!

Εθελοντική αιμοδοσία με σύνθημα “Δίνω αίμα, δίνω ζωή”

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε σήμερα για δεύτερη χρονιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος στην κοινωνία και τον πολίτη. Η συγκομιδή μονάδων αίματος κρίνεται απολύτως ικανοποιητική ενώ αξίζει να αναφερθεί η ανάρτηση του τμήματος Αιμοδοσίας που έζησε τους Πυροσβέστες σε ώρα καθήκοντος:

“Στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο. Κάποιοι αιμοδότες μας, λίγη ώρα μετά την προσφορά τους στον ανώνυμο πάσχοντα, έσπευσαν για απεγκλωβισμό σε σοβαρό τροχαίο! Οι πυροσβέστες γνωρίζουν καλά πως η “μάχη” για την διάσωση του συνανθρώπου, δε σταματά στο σημείο του ατυχήματος και πως η αυτάρκεια μιας κοινωνίας σε αίμα είναι απαραίτητη ! Ευχαριστούμε θερμά τον Ε.Ε.Σ. Τμήμα Νοσηλευτών/τριών Καλαμάτας για την πολύτιμη βοήθειά του και σε αυτή την εξωτερική μας αιμοδοσία, και, φυσικά, όλους τους εθελοντές για την αναντικατάστατη προσφορά τους!

Αύριο, Τρίτη, το Πυροσβεστικό Σώμα εορτάζει τους προστάτες Αγίους του και για την αιμοδοσία αλλά και τη γιορτή, μίλησε στο Messinialive ο Διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας Πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς κι ο ιατρός Σταύρος Τσιμικλής.

To Top