ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα υδροδότησης από σπάσιμο αγωγού στη διασταύρωση Κρήτης και Ακρίτα-Ολονύχτια επιχείρηση αποκατάστασης

Χωρίς νερό πολλές περιοχές αφού άδειασε η δεξαμενή του Κάστρου – Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης - Το πρωί της Πέμπτης θα έχει αποκατασταθεί η αστοχία στον αγωγό Φ80

Βλάβη σε αγωγό ύδρευσης προκάλεσε προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές χαμηλότερα από το κέντρο της πόλης, αφήνοντας σπίτια χωρίς νερό ή με θολό νερό. Η βλάβη σημειώθηκε το απόγευμα και για να μπορέσει να επισκευαστεί ο αγωγός, κρίθηκε σκόπιμο να αδειάσει σταδιακά το δίκτυο, και η παρέμβαση να γίνει αργά το βράδυ.

agogos-DSC-0049

agogos-DSC-0050

agogos-DSC-0051

agogos-DSC-0052

Η αστοχία εντοπίστηκε σε μαντεμένιο αγωγό Φ80 στη διασταύρωση των οδών Κρήτης και Ακρίτα. Από αργά το βράδυ συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης βρέθηκαν στο σημείο και εργάστηκαν για την αποκατάσταση της βλάβης. Παράλληλα, άνοιξαν οι πυροσβεστικοί κρουνοί, ώστε να αδειάσει γρηγορότερα το δίκτυο και να καθαρίσει το νερό.

agogos-DSC-0053

agogos-DSC-0054

agogos-DSC-0055

agogos-DSC-0056

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Βασιλειάδη, η υδροδότηση αναμένεται να επανέλθει πλήρως στην κανονική της κατάσταση μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν παρουσιάστηκε κάποια βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, πέραν της συγκεκριμένης το απόγευμα της Τετάρτης, που ήταν και η πιο σοβαρή .

agogos-DSC-0057

agogos-DSC-0058

agogos-DSC-0059

agogos-DSC-0060

agogos-DSC-0061

agogos-IMG-3104

agogos-IMG-3105

agogos-IMG-3106

agogos-IMG-3107

agogos-IMG-3108

agogos-IMG-3110

agogos-IMG-3111

agogos-IMG-3112

agogos-IMG-3113

agogos-IMG-3115

agogos-IMG-3116

agogos-IMG-3118

agogos-IMG-3119

agogos-IMG-3120

agogos-IMG-3121

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Άμεση αποκατάσταση βλάβης από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας σε αγωγό ύδρευσης

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025 το μεσημέρι, παρουσιάστηκε βλάβη σε αγωγό του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης που υδροδοτεί τμήμα της οδού Ακρίτα από την οδό Κρήτης και βόρεια.

Η διακοπή του νερού τοπικά προκειμένου να επισκευαστεί ο αγωγός, παρά τις πολύωρες προσπάθειες τεχνικών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, δεν κατέστη εφικτή δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα τμήματα του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Για το λόγο αυτό, αργά το βράδυ και περί ώρα 23:00, έγινε προσωρινή διακοπή της ύδρευσης από τη δεξαμενή της χαμηλής ζώνης της πόλης (Κάστρο Καλαμάτας) με ταυτόχρονη εκκένωση του δικτύου μέσω των πυροσβεστικών κρουνών και διατάξεων εκκένωσης και καθαρισμού για τη συντόμευση της διαδικασίας.

Η επισκευή του αγωγού από τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας ολοκληρώθηκε περί ώρας 02:00 τα ξημερώματα και ακολούθησε η διαδικασία επαναφοράς της υδροδότησης, η οποία ολοκληρώθηκε περί ώρα 04:30 το πρωί.

 

Δημοφιλέστερα

To Top