Messinia Live

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στη Μάνη λόγω καύσωνα

ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ

Ήδη από το πρωί αλλά και χθες το βράδυ σημειώνονται ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Μάνης. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί έμεινε χωρίς ρεύμα για 15 λεπτά η Καρδαμύλη, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην ευρύτερη περιοχή της Στούπας, με την τάση του ρεύματος να πέφτει και να επανέρχεται ανά διαστήματα.

Τα προβλήματα όμως ξεκίνησαν ήδη από χθες το βράδυ, γύρω στις 21.30, οπότε και  παρατηρήθηκαν διακοπές ρεύματος στο δημοτικό φωτισμό, με αποτέλεσμα να μείνουν στο σκοτάδι για αρκετή ώρα δημοτικοί δρόμοι.

Λόγω καύσωνα αλλά και των εκατοντάδων επισκεπτών που έχουν κατακλύσει τη Μάνη για τις αυγουστιάτικες διακοπές τους, υπάρχει υπερφόρτωση του δικτύου, και είναι σίγουρο οτι τα προβλήματα θα συνεχιστούν, αφού το σύστημα, ειδικά σήμερα με τις θερμοκρασίες "στο κόκκινο", αναμένεται να δοκιμαστεί. Όλες οι προσπάθειες πάντως συγκλίνουν στο να αποφευχθεί ένα γενικό μπλακ άουτ, με την Πολιτική Προστασία να κάνει έκκληση στους πολίτες για περιορισμό όσο το δυνατόν της υπερκατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Μαίρη Περδικέα

Exit mobile version