ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια: Ο “Byron” χτυπά τη Λακωνία-Κλειστά τα σχολεία αύριο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, Θεόδωρου Βερούτη, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και στηρίζεται σε σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τη διαταγή, η αναστολή λειτουργίας αφορά όλες τις σχολικές μονάδες εντός των διοικητικών ορίων της Π.Ε. Λακωνίας.

Αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Σπάρτης για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ανακοινώνεται ότι, δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και της Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας για τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων της Π.Ε. Λακωνίας, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025.

Σοβαρή ζημιά σημειώθηκε στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όταν τμήμα του παλιού πέτρινου μαντρότοιχου που βρίσκεται στην περίφραξη του Ειδικό Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) κατέρρευσε, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις-foto: forecastweather.gr

Aπεγκλωβισμός οικογένειας από πλημμυρισμένο σπίτι

“Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμών ατόμων σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Αυτή την στιγμή 9 άτομα επιχειρούν σε περιοχή του Μαυροβούνιου για τον απεγκλωβισμό 4 μελών οικογένειας από πλημμυρισμένο σπίτι.
Διασώστες ορμητικών νερών με βάρκα μεταφέρουν τα άτομα για παραλαβή από ασθενοφόρο.
Όλοι καλά στην υγεία τους με ελαφρά υποθερμία. Συνεχίζουμε…”


Εικόνες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας Μαυροβούνι Γυθείου

video: forecastweather Weather Greece

To Top