Messinia Live

Παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα το βιβλίο της Μάιρας Παπαθανασοπούλου «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» παρουσία Σαμαρά

ΜΕ ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ... ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες το βράδυ ή την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μάιρας Παπαθανασοπούλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» στο κατάμεστο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησε ο Πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συγγραφέας ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για τις εύστοχες παρατηρήσεις του καθώς και το φιλόξενο κοινό της Καλαμάτας που αγκαλιάζει με το τη θερμή το συγγραφικό της έργο. Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου εμφανίστηκε στα συγγραφικό γιγνεσθαι το 1998 με το πρώτο της βιβλίο «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα», ο οποίος μέσα σε δυο χρόνια πολικής επάνω από 300.000 αντίτυπα, πρωτόφαντη γεγονός για τα ελληνικά συγγραφικά δεδομένα, μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μικρή οθόνη και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες.

Στο έβδομο βιβλίο της το δεύτερο μιας άτυπης τριλογίας αναφέρεται στην Ανατολική Γερμανία και η Μάιρα Παπαθανασοπούλου εστιάζει στη σκοτεινή σκιά της Ιστορίας και στις ανατροπές που αυτή θα φέρει στις ζωές των ανθρώπων, τους ξεριζωμένους και την ταυτότητα που ψάχνουν, τα ψυχικά τραύματα που άφησε ανεξίτηλα ο Ψυχρός Πόλεμος και τους έρωτες που αναπτύσσονται στη δίνη του. Στα παιδιά που πέρασαν «στην άλλη πλευρά» ερήμην τους. Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Σαμαράς συζητείται να γίνει και κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.

Exit mobile version