Το δικό μου Σχολείο

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μαθαίνουν για τους αργαλειούς

Το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για την ενδυμασία, επισκέφθηκε την Ι.Μ. Καλογραιών Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τα παιδιά παρατήρησαν από κοντά τους αργαλειούς, τον τρόπο που η κλωστή μετατρέπεται σε ύφασμα καθώς και τα περίτεχνα σχέδια που κοσμούν τα υφαντά. Παρακολούθησαν τη διαδικασία ύφανσης από μια μοναχή και θαύμασαν τα καλαματιανά μεταξωτά μαντήλια. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσαν τα κουκούλια και το γεγονός ότι το μετάξι το παίρνουμε από ένα είδους σκουληκιού… τον μεταξοσκώληκα.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τις εκκλησίες που υπάρχουν στο χώρο της Μονής, τον Ιερό Ναό της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού και τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου άναψαν ένα κεράκι και προσευχήθηκαν να είναι καλά τα παιδιά όλου του κόσμου.
Στο τέλος της επίσκεψης, μια μοναχή έδειξε στα παιδιά τον τρόπο που κτυπούν το τάλαντο, το οποίο χρησιμοποιείται ως κάλεσμα για να προσέλθουν οι μοναχές στην εκκλησία ενώ τους αποκάλυψε πως ο πρώτος που το χτύπησε ήταν ο Νώε, με σκοπό να καλέσει τα ζώα να μπουν στην κιβωτό.
Το πρόγραμμα για την ενδυμασία συνεχίζεται με ποικίλες βιωματικές δράσεις για τα νήπια των εκπαιδευτηρίων, προσεγγίζοντας πάντα με ευαισθησία το θέμα της ελληνικής παράδοσης.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά μαθαίνουν για τους αργαλειούς
To Top