Messinia Live

ΟΕΒΕΣ: Προβληματισμός κι ανησυχία για την κατάσταση στις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας

ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ: "ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ"

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ε.Β.Ε.Σ. Νομού Μεσσηνίας, στο Ξενοδοχείο "Γαλαξίας" την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Μετά την ευλογία του π.Γεωργίου ακολούθησε τοποθέτηση από τον νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Καπερώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία τόσο λόγω της κρίσης, όσο και της πανδημίας, επισημαίνοντας πως η Κυβέρνηση βοηθά τις νέες επιχειρήσεις όχι όμως αυτές που διαχρονικά στηρίζουν την πραγματική οικονομία, περιγράφοντας μια ζοφερή κατάσταση, εντελώς αβέβαιη για το μέλλον των επιχειρήσεων αυτών και λόγω της ενεργειακής κρίσης που ενέσκηψε τους τελευταίους μήνες.

Η αναφορά που έκανε στον επενδυτικό νόμο έδωσε αφορμή να τοποθετηθεί ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε να δέχεται την κριτική που έκαναν οι ομιλητές για την κατάσταση που επικρατεί, με τον ίδιο να δίνει απαντήσεις και να παραδέχεται πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών.

Τελικά, όπως εξελίχθηκε η εκδήλωση περισσότερο είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσης, καταγραφής κι εκτόνωσης των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στην Αγορά, ενώ ακολούθησαν και οι ευχές για μια "καλή χρονιά"!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ Αναστάσης Σκοπετέας,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ Βαγγέλης Ξυγκώρος και μέλη του Δ.Σ.,ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ Παύλος Κρανιώτης,ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ Νικόλαος Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ Γεώργιος Εγγλέζος, Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι των Σωματείων μελών της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, η οποία πλέον αριθμεί συν δυο νέα μέλη, τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης κι Αναψυχής Καλαμάτας.

Οι χαιρετισμοί και οι τοποθετήσεις που έγιναν:

Exit mobile version