Messinia Live

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 33χρονη θετική στον κορονοϊό – Συν 3 θετικά από τον ΕΟΔΥ

Συνολικά 4 θετικά δείγματα κορονοϊού αφορούν μέχρι αυτή την ώρα την Μεσσηνία. Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ νωρίτερα ανακοίνωσε τρία κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας, τα οποία όμως δεν διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επομένως είτε έγινε η εξέταση σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο ή σε άλλη περιοχή και καταγράφονται ως καταγωγή από τον Νομό μας. Πάντως, όπως επισημάνθηκε, όλα τα δείγματα διαθέτουν QR code και καταγράφονται αμέσως στο σύστημα του ΕΟΔΥ.

Επίσης, πριν από λίγη ώρα, θετικό βγήκε το τεστ μιας 33χρονης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η κοπέλα είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πάτρα, και γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Το ευχάριστο είναι πως δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα και θα λάβει οδηγίες για να μεταβεί στο σπίτι της, όπου και θα παραμείνει σε απομόνωση για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Οδηγίες προφύλαξης για το κοινό

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2,  κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ

 

Exit mobile version