Υγεία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 31.573 νοσηλεύτηκαν το 2017- Πάνω από 1.000.000 εργαστηριακές εξετάσεις

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΠΕΖΟΥ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Σε δημόσιο απολογισμό προχώρησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, αναφορικά με το έργο που συντελέστηκε στο Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του 2017, αλλά και το όραμα και τους σχεδιασμούς της διοίκησης για το 2018.

“Κάθε ένας που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα είναι υποχρεωμένος να απολογείται για τη διαχείριση του χρήματος αυτού” δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο διοικητής Γιώργος Μπέζος αναφέρεται στη διαφάνεια της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και στον ετήσιο απολογισμό που έχουν καθήκον να κάνουν οι διοικήσεις δημόσιων φορέων. Πρόκειται για βαθιά πεποίθηση του ίδιου που την κάνει πράξη, με την αναλυτική κατάθεση στο κοινό στοιχείων και δεδομένων, τόσο οικονομικών όσο και ποιοτικών της λειτουργίας και της κίνησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στοιχεία, που όπως είπε, καταγράφονται κάθε μήνα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, και αποτυπώνουν ξεκάθαρα τη λειτουργία, και τις ανάγκες, δίνοντας μια σαφή εικόνα, μια “ακτινογραφία” της μηνιαίας κατάστασης του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Υγείας.

31.573 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ 2017

Το 2017 χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Γ.Ν.Μεσσηνίας 33.573 ασθενείς. Όπως δήλωσε ο διοικητής, το Νοσοκομείο αναπτύσσει πλέον μια δυναμική και δημιουργείται η ανάγκη χωροταξικής επέκτασής του.

“Ήδη είμαστε στενά. Δημιουργούμε και νέες Μονάδες, στο τέλος θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπέζος, αναπτύσσοντας τους σχεδιασμούς για επέκταση του Νοσοκομείου.

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

“Όταν κάναμε τον στρατηγικό σχεδιασμό 5ετίας και 10ετίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, απευθυνθήκαμε στο Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και μας χρηματοδότησε τη δαπάνη όλης της μελέτης για προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Βλέπαμε ότι η πορεία πηγαίνει προς τα εκεί” εξήγησε ο Γιώργος Μπέζος.

Στους σχεδιασμούς της διοίκησης εντάσσεται η δημιουργία 2 νέων κλινικών στα 1000 αυτά τετραγωνικά, με προτεραιότητα στη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής, που θα έρχεται και θα συμπληρώνει τη λειτουργία της νέας Αυτόνομης Μονάδας Χημειοθεραπείας που εγκαινιάστηκε.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

Μείωση καταγράφουν οι αριθμοί των ασθενών στα Επείγοντα Περιστατικά, γεγονός που ο Γιώργος Μπέζος το αποδίδει στη λειτουργία με πολύ καλύτερους όρους του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, πρώην ΠΕΔΥ. “Έτσι, κουμπώνει μια πρωτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια δομή παροχής υπηρεσιών υγείας”, δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000.000 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ 2017 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στον αντίποδα, καταγράφεται αύξηση των Εργαστηριακών Εξετάσεων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς “πλέον δεν υπάρχει ανασφάλιστος χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας”, όπως ειπώθηκε.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν στερείται ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού “αλλά χρειαζόμαστε όμως 4-5 χειριστές τεχνολογικής εκπαίδευσης” για να λειτουργούν όλη την εβδομάδα τα εργαστήρια στο Νοσοκομείο, “τότε η παραγωγικότητα θα ήταν μεγαλύτερη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής Γιώργος Μπέζος.

Αναλυτικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διοίκηση Μπέζου και οι σχεδιασμοί για το  2018:

 

 

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 31.573 νοσηλεύτηκαν το 2017- Πάνω από 1.000.000 εργαστηριακές εξετάσεις
To Top