Messinia Live

Νίκας: Κανένα πρόβλημα με το ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια-Νέος φάκελος στην Κομισιόν και διαπραγμάτευση με την εταιρεία

"Επαχθής η συμφωνία με την εταιρεία (ΤΕΡΝΑ)" παραδέχτηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, δηλώνοντας ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις προκειμένου να βελτιωθεί η συμφωνία προς όφελος Δήμων και πολιτών. Την ίδια ώρα προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απόσυρση του φακέλου του έργου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, κάτι που αναμένεται να πάει πίσω όλη τη διαδικασία, αφού πλέον  θα σταλεί εξ ολοκλήρου νέος φάκελος στην Κομισιόν, σύμφωνα με τις επισημάνσεις και τις διευκρινίσεις που ζητήθηκαν."Επαχθής" η συμφωνία με την εταιρεία, σοβαρές επιφυλάξεις και ενστάσεις από την Κομισιόν, και απόσυρση του φακέλου του έργου για να επανυποβληθεί, δεν το λες και ευοίωνη εξέλιξη  ή ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα", για το Νο1 πρόβλημα των Δήμων, ας μην στρουθοκαμηλίζουμε...

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.ΝΙΚΑΣ

""Δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου" διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του προς διάφορα μέσα ενημέρωσης, πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, με αφορμή τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί της απόσυρσης του φακέλου του έργου εκ μέρους της χώρας μας και την επανυποβολή του.

“Αυτό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών στο μέλλον και με τη χρηματορροή”,  ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης, επαναλαμβάνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως “δεν υπάρχει κάνενα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ”, πρόσθεσε δε ότι “πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των προβλεπόμενων από τον σχεδιασμό μονάδων διαχείρισης”.

Οπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, “το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να απαντήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συμπλήρωση και τροποποίηση του σχετικού φακέλου ή με έναν καινούργιο φάκελο. Τελικά, προκρίθηκε η αποστολή νέου φακέλου και οι διαδικασίες θα τρέξουν από το υπουργείο Ανάπτυξης”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επιπλέον ότι έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτίωση της συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών, καθώς -όπως τόνισε- “η ισχύουσα σήμερα συμφωνία θεωρείται επαχθής, και για τους δήμους και για τους πολίτες”.

Exit mobile version