ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Πνοή: “Η συνεργασία αυτή έχει προσυμφωνηθεί αρκετό καιρό γι΄ αυτό και οι αποπομπές των αντιδημάρχων”

Για "προσυμφωνημένες εδώ και αρκετό καιρό συνεργασίες" κάνει λόγο η πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης Γιαννημάρα "Νέα Πνοή" σχολιάζοντας τις ραδγαίες εξελίξεις στο Δήμο Δυτικής Μάνης μετά τους πολιτικούς "αρραβώνες" Γιαννημάρα με Μπασάκο και Ανδροβιτσανέα. Οι πρώην αντιδήμαρχοι Γ. Βαβαρούτσος και Δ.Χρηστέας καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Νέας Πνοής Χρήστος Κισκήρας  ξεκαθαρίζουν πως όλες αυτές οι κινήσεις είχαν ως στόχο τη διάλυση της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου ώστε να κάνουν ρεσάλτο στη διοίκηση του Δήμου οι ελάσσονες μειοψηφίες, οι οποίες παρεμπιπτόντως είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συνεργασία πριν δύο χρόνια.  Και οι τρεις τους δηλώνουν πως ο Δήμαρχος δεν είχε τη συγκατάθεση από την παράταξή του να προχωρήσει αυτές τις συμπράξεις, και πως όλο το πρόβλημα το προκαλούσε ο έτερος αντιδήμαρχος, ο οποίος είχε ήδη αποστασιοποιηθεί από την παράταξη, εκφράζοντας τη συμπάθειά του προς την παράταξη Ανδροβιτσανέα, συμπαρασύροντας τελικά και τον Δήμαρχο, σε πράξεις ή παραλείψεις που στοίχιζαν στον Δήμο.

Η Ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Ομάδας της "Νέας Πνοής"

απόπειρα διάσπασης της "Νέας Πνοής" από τη μεριά του κ. Λυμπερέα πρώτα και στη συνέχεια του Δημάρχου ήταν Προσχεδιασμένη.

Έπειτα από την ανακοίνωση του Δημάρχου σήμερα το μεσημέρι για τον ορισμό αντιδημάρχων και αρμοδιότητές τους, η πλειοψηφία της Δημοτικής Ομάδας της "Νέας Πνοής" ανακοινώνει:

Καμία συνεδρίαση ή συνάντηση από τη Δημοτική Αρχή δεν έγινε με στόχο την συνεργασία και συνδιοίκηση με τις άλλες Δημοτικές Ομάδες από τον Οκτώβριο του 19 που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους.

Δεν έγινε ακόμα ούτε την προηγούμενη Παρασκευή 2/7/21 παρά το γραπτό αίτημα του κ. Χρίστου Κισκήρα που δεν πήρε απάντηση.

"Έτσι δεν έχει ο Δήμαρχος την δημοκρατική νομιμοποίηση να ανακοινώσει συνδιοίκηση με άλλες δημοτικές παρατάξεις και μάλιστα επιλεκτικά αποκλείοντας άλλες".

Το πρόβλημα προέκυψε από την πολιτική συμπεριφορά και δράση του κ. Λυμπερέα ο οποίος μεταξύ άλλων:

1. Φανερά εκδήλωνε την "συμπάθειά" του προς τον συνδυασμό του κ. Ανδροβιτσανέα που πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε πολιτικό "πάντρεμα" όταν δήλωνε ότι στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχει με τον κ. Ανδροβιτσανέα

2. Ήρθε σε σύγκρουση με τους προέδρους των κοινοτήτων και τους δημότες όταν παραπονιόντουσαν ότι δεν έχουν νερό, αλλά και προς τους δύο Υδραυλικούς ( που τον ένα τον έδιωξε και ο άλλος δεν άντεξε ),με αποτέλεσμα να δουλεύει η ύδρευση μόνο με τους λεγόμενους "εθελοντές" !
και τέλος προς τους άλλους δύο Αντιδημάρχους όπου δεν άφηνε να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους γιατί αυθαίρετα και χωρίς προγραμματισμό έπαιρνε το "προσωπικό" και μηχανήματα με την κάλυψη του Δημάρχου.

3. Παρέσυρε και τον Δήμαρχο στην υιοθέτηση της Αρχής ότι: " για όλα φταίνε οι άλλοι και ότι οι βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης, που είναι υπερβολικά πολλές, γίνονται λόγω δολιοφθοράς κάποιας άγνωστης δύναμης.

4. Έκανε προσωπική πολιτική με αυθαίρετες επιλογές
Η εικόνα της Δημοτικής Αρχής δεν έδινε περιθώρια για συνέχεια της "Νέας Πνοής".

Μετά από αυτά και αφού επανειλημμένα ενημερώθηκε ο Δήμαρχος χωρίς αποτέλεσμα, ο οποίος αντί να δώσει λύση κατάργησε τις μεταξύ μας συνεδριάσεις, η Δημοτική μας ομάδα διέγραψε τον κ. Λυμπερέα.
Έκτοτε είναι ανεξάρτητος μεν αλλά δρα αυθαιρετώντας κυριολεκτικά με την ανοχή του κ. Δήμαρχου που παρά το πρόβλημα τον διατηρεί στη θέση του. Συνέχισε δε τις διαβουλεύσεις συνεργασίας με άλλες δημοτικές παρατάξεις και απειλώντας τους αντιδημάρχους με αποπομπή χωρίς να ακούει για τα προβλήματα.

"Εκ του αποτελέσματος, είναι ξεκάθαρο πως η συνεργασία αυτή έχει προσυμφωνηθεί αρκετό καιρό. Γι΄ αυτό και οι αποπομπές των αντιδημάρχων κ. Χρηστέα και Βαβαρούτσου από το κ. Δήμαρχο, δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω πολιτικής ασυμφωνίας ή ασυνέπειας, αλλά λόγω πολιτικού σχεδιασμού και αποκλειστικά για την επίτευξη της εν λόγω συνεργασίας"

Κατά την άποψη του Δήμαρχου θα έπρεπε απλώς να παρακολουθούν τις εξελίξεις και την ακυβερνησία του Δήμου.

Οι Δημοτικές παρατάξεις που συμπράττουν γνωρίζουν πολύ καλά τα παραπάνω και έχουν μεγάλη ευθύνη για ό,τι κακό θα συνεχίσει να γίνεται στο Δήμο μας αλλά και για όσα δεν μπορούν να γίνουν.
Δυστυχώς, στη "νέα" Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν αποτυπώνεται πια η λαϊκή ετυμηγορία, αλλά διαφαίνεται ξεκάθαρα και ο απώτερος πολιτικός στόχος των συμμετεχόντων: τη διάλυση ή και απορρόφηση του συνδυασμού της "Νέας Πνοής", προς όφελος των συνδυασμών της "συνεργασίας".

Η δημοτική μας ομάδα θα επανέλθει στο ζήτημα με αναλυτική ανακοίνωση

Τα εκλεγμένα μέλη της Δημοτικής Παράταξης "Νέας Πνοής"

Χρίστος Κισκήρας
Δημήτριος Χρηστέας
Γεώργιος Βαβαρούτσος

Νέα Πνοή: “Η συνεργασία αυτή έχει προσυμφωνηθεί αρκετό καιρό γι΄ αυτό και οι αποπομπές των αντιδημάρχων”
To Top