fbpx
Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”

Τατούλης: “Είμαστε περήφανοι για το μεγάλο μας έργο στον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο”- Τι απαντά σε Μπέζο η “Νέα Πελοπόννησος”

Για “αντιδεοντολογική και αντιθεσμική συμπεριφορά, για ανοίκεια επίθεση προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων” κατηγορεί  η παράταξη του Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος” τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο. Ο κ.Μπέζος χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προκάλεσε τον Πέτρο Τατούλη και την Περιφερειακή αρχή να παρουσιάσουν ένα έργο Υγείας που έχουν ολοκληρώσει, καταλογίζοντας παράλληλα ανικανότητα, ανεπάρκεια και αδιαφορία στη διαχείριση των έργων υγείας.

Σήμερα η περιφερειακή αρχή εξαπολύει επίθεση κατά Μπέζου με σκληρή ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για “διορισμένο διοικητή”, που “τα έσπασε με την ΤΕΡΝΑ”, και “προσδοκά λίγη ακόμα δημοσιότητα, αλλά και οικονομικά οφέλη από την ΤΕΡΝΑ” ζητώντας από τον Γιώργο Μπέζο να ζητήσει συγγνώμη από τον Πέτρο Τατούλη, και δίνοντας στη δημοσιότητα λίστα με τα έργα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

“Είναι προφανές ότι ενόψει των επικείμενων εκλογών ο κ. Μπέζος θεωρεί το χρόνο κατάλληλο για να εξαπολύσει ανοίκειες επιθέσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή του συμφέροντα.
Οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ως διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας αποτελεί ένα δημόσιο υπάλληλο που έχει διοριστεί προσωρινά σε μια θέση, όχι γιατί αξιολογήθηκαν οι ικανότητες και η εμπειρία του, αλλά γιατί κάποιος τον επέλεξε.
Δεν νομιμοποιείται συνεπώς να συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο, ούτε ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των πολιτών, αφού ποτέ δεν τον έχουν εκλέξει σε μια δημόσια θέση, ούτε ως δημόσιος ελεγκτής, εφόσον η πολιτεία έχει θεσμοθετημένες αρχές και δομές για το συγκεκριμένο σκοπό.
Η αλήθεια είναι μία και συγκεκριμένη. Ο κ. Μπέζος πραγματοποίησε τη μεγάλη μεταστροφή στη συμπεριφορά του και ξεπέρασε τα όρια στο δημόσιο λόγο του από τη στιγμή που τα «έσπασε» με την ΤΕΡΝΑ, την ανάδοχο εταιρεία του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Ενώ ο πατέρας του κ. Μπέζου διαφωνούσε ρητά με τη θέση εγκατάστασης της μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων, ο ίδιος διαπραγματευόταν με την ΤΕΡΝΑ την πώληση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του, απαιτώντας το υπέρογκο ποσό των 700.000 ευρώ. Όταν ωστόσο οι απαιτήσεις του αυτές δεν βρήκαν ανταπόκριση από την εταιρεία, ο κ. Μπέζος προκειμένου να βρει ικανοποίηση θεώρησε σκόπιμο να επιτεθεί με απαράδεκτο τρόπο στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή εκθείαζε. Είχε μάλιστα προσφύγει στον κ. Τατούλη για στήριξη όταν διεκδικούσε την παραμονή του στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας.
Η συμπεριφορά του αυτή αποτελεί ντροπή τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία ουδέποτε ενέργησε για τη διόρθωση της συμπεριφοράς του κ. Μπέζου, παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τους είχε ενημερώσει για αυτή εγγράφως.

Σε ότι αφορά την ουσία των δηλώσεων του κ. Μπέζου του υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Καλαμάτας, του οποίου είναι διορισμένος διοικητής, έχει προνομιακά ευεργετηθεί από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όχι γιατί ο ίδιος ωρίμασε μελετητικά τα απαιτούμενα έργα, αλλά γιατί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης το έθεσε σε προτεραιότητα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός της Πελοποννήσου στον οποίο έχει κομβική θέση.
Απ’ την άλλη πλευρά η Περιφέρεια έχει παρέμβει καθολικά στον τομέα της υγείας στην Πελοπόννησο με παρεμβάσεις τόσο σε νοσοκομειακές μονάδες, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, όσο και σε νοσοκομειακό εξοπλισμό, παρότι όταν ανέλαβε την πρωτοβουλία να επενδύσει πόρους από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμά της κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει με τέτοια επιτυχία. Η περιφερειακή αρχή αξιοποίησε μάλιστα και πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για το σκοπό αυτό.

Επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας με τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενταχθεί, είναι υπό ένταξη και υπό αξιολόγηση και τα οποία αποδεικνύουν το σπουδαίο έργο που έχει επιτευχθεί.

Έχει υποχρέωση ο κ. Μπέζος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αντιδεοντολογική και αντιθεσμική του συμπεριφορά καθώς προσβάλλει τους πολίτες, το κύρος και το αίσθημα αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης. Οφείλει επίσης να επανορθώσει δημόσια για όλα τα ψέματα που χρησιμοποίησε προκειμένου να «κερδίσει» λίγη ακόμα δημοσιότητα, θεωρώντας ότι με τη χειραγώγηση του δημόσιου διαλόγου θα επιτύχει την ικανοποίηση των υπέρογκων οικονομικών του αξιώσεων από την ΤΕΡΝΑ”.

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ

Κατά τη διάρκεια της Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013 και ειδικότερα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος -Ιόνιοι Νήσοι (ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013) υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα παρακάτω έργα στον Τομέα της Υγείας, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 23.480.700,98€. Σημειώνεται ότι όλα τα παρακάτω έργα είναι ολοκληρωμένα και λειτουργικά,  επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νέας Πελοποννήσου.

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”

Στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 είναι ενταγμένα και βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης τα παρακάτω έργα στον Τομέα της Υγείας, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 4.209.197,63€.

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”

Το πρώτο έργο της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ 10 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ είναι πλέον και ολοκληρωμένο και τα Ασθενοφόρα έχουν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ.

Με το δεύτερο έργο ολοκληρώνεται λίαν συντόμως η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ (για αυτό άλλωστε λέγεται και Β΄ ΦΑΣΗ).

Επίσης στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 εκδόθηκε η πρόσκληση ΠΕΛ 34 με τίτλο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ», με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.800.000,00€, η οποία είχε χρονική διάρκεια υποβολής προτάσεων από 27-11-2017 έως 10-10-2018 και στην παρούσα φάση βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης οι παρακάτω επτά (7) προτάσεις:

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ συνολικού προϋπολογισμού 200.000€

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 200.000€

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΓΥΘΕΙΟΥ συνολικού προϋπολογισμού 191.800€

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΛΙΑΝΩΝ συνολικού προϋπολογισμού 339.000€

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ συνολικού προϋπολογισμού 563.000€

ΚΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ συνολικού προϋπολογισμού 205.000€

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ συνολικού προϋπολογισμού 180.000€

Ο συνολικός προϋπολογισμός των υπό αξιολόγηση προτάσεων ανέρχεται σε 1.878.800,00€.

Παράλληλα στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020 εκδόθηκε η πρόσκληση ΠΕΛ 61 με τίτλο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ», με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 2.000.000€, η οποία έχει χρονική διάρκεια υποβολής προτάσεων από 10-01-2019 έως 15-03-2019, είναι στην παρούσα φάση ανοικτή για υποβολή προτάσεων και με την λήξη της πρόσκλησης αναμένονται υποβολές που θα αφορούν:

Επέκταση, αναβάθμιση κτιριακών υποδομών Κέντρων Υγείας (Προετοιμάζονται τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Άστρους Κυνουρίας)
Προμήθεια Ασθενοφόρων για την Πρωτοβάθμια Υγεία (προετοιμάζονται προδιαγραφές για 20 Ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας), σύμφωνα με την ανακοίνωση της “Νέας Πελοποννήσου”.

Νέα Πελοπόννησος: “Να ζητήσει συγγνώμη ο κ.Μπέζος από τον Περιφερειάρχη”
To Top