ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπουρίνι σάρωσε την Καλαμάτα-Δρόμοι ποτάμια-Πλημμύρισαν υπόγεια και καταστήματα

Ρεκόρ βροχόπτωσης στην Καλαμάτα: Μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν 62 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Iσχυρή καταιγίδα με τοπικές μπόρες μεγάλης ραγδαιότητας έπληξαν την πόλη της Καλαμάτας και τα περίχωρα από τις 17:10 το απόγευμα μέχρι αυτή την ώρα, 18:40.

Ήδη έχουν πέσει περισσότερα από 62 χιλιοστά βροχής και αρκετά καταστήματα και σπίτια στη Νέα είσοδο, στην Γλαύκου στην Αθηνών, στην Πραξιτέλους και στον Κορδία και στην πίστα καρτ έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί 10 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Αρκετά φρεάτια λόγω της πτώσης φύλλων και κλαδιών έφραξαν και μεγαλώνουν το πρόβλημα. Μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο καλό είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία αλλά και συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επί ποδός και σπεύδουν στα πιο σοβαρά περιστατικά. Μπουρίνι σημειώθηκε και στην Δυτική Μάνη.

Στους δρόμους έβγαλε ο Δήμος μηχανήματα JCB και άντλησης υδάτων της ΔΕΥΚ για να συνδράμουν

Το φαινόμενο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα αρκετές διακοπές στην ηλεκτροδότηση να διαπιστώνονται προσωρινά ανά περιοχές. Επίσης έχουν μετακινηθεί φρεάτια και υπάρχει κίνδυνος, και όπως ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ήδη έχουν βγει για εργασίες καθαρισμού 2 μηχανήματα JCB, όλες οι υδροφόρες και τα μηχανήματα άντλησης υδάτων της ΔΕΥΑΚ.

Ρεκόρ βροχόπτωσης στην Καλαμάτα: Μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν 62 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Την μεγαλύτερη ποσότητα βροχής πανελλαδικά κατέγραψε η Καλαμάτα που μετά το μπουρίνι βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις και τα 62 χιλιοστά νερού. Να σημειωθεί ότι στις φονικές πλημμύρες της Καλαμάτας το 2016 είχαν πέσει σχεδόν τα διπλάσια χιλιοστά, 125, μέσα σε λίγη ώρα.

Εικόνες από τις Live web κάμερες του weather-messinia

Από τους 29°C στους 19°C μετά το μπουρίνι: 10 βαθμούς κάτω η θερμοκρασία το απόγευμα

Μέσα σε λίγες ώρες δρόσισε στην Καλαμάτα αλλά και γενικότερα στη Μεσσηνία μετά το πέρασμα της καταιγίδας. Έτσι από τους 29,7 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι έχουμε αυτή την ώρα (19:30) 19,6 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το meteo.gr

Το μέτωπο της κακοκαιρίας όπως το κατέγραψε ο δορυφόρος

Καταγράφηκε έντονη κεραυνική δραστηριότητα που είχε επικεντρωθεί κυρίως στη Μεσσηνία από τη νότια Πελοπόννησο

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταρρακτώδης βροχή με πολύ υψηλή ραγδαιότητα έπληξε την Καλαμάτα καθώς και τη Δυτική παραλία

To Top