ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mητροπολίτης Μεσσηνίας: “Μπορεί και εγώ να είμαι φορέας του ιού και να μην το γνωρίζω”-Προέτρεψε να λάβουν αντίδωρο μόνοι τους

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:”Ο καθένας από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, σε αυτή τη δοκιμασία”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, ιερούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της φιλοξενίας στον Ιερό Ναό των Αχράντων Παθών του Κυρίου από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι κομιστές των Αχράντων Παθών, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμ. Ιωακείμ Βεβιανάκης και ο εκ των αδελφών της Μονής Αρχιμ. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και κληρικοί της πόλεως της Καλαμάτας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μεσσηνίας τόνισε πως η σημερινή ευαγγελική περικοπή έρχεται να μας υπομνήσει πως ο Κύριος επιβραβεύει την πίστη και μέσα από την θαυματουργική του ευεργεσία προς τον παραλυτικό, δίδει την απάντηση προς όλους όσους αμφισβητούν την δύναμη της πίστεως των άλλων.

Προ του τέλους προέτρεψε τους πιστούς, αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, που προβλέπονται και που επιβάλλονται και να είναι επαγρυπνούντες και προσευχόμενοι, ενώ επιθυμώντας να ευαισθητοποιήσει το εκκλησίασμα τους πρότεινε να λάβουν μόνοι τους το αντίδωρο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ώστε να τους προφυλάξει, μιας και όπως χαρακτηριστικά είπε “Μπορεί να είμαι κι εγώ φορέας μετάδοσης και διασποράς του ιού, άθελά μου και να μην το γνωρίζω”.

To Top