Messinia Live

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Η Ιερά Σύνοδος δεν ενέκρινε την αποστολή εγγράφου προς τον Υφυπουργό

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Όλες οι επιστολές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπογράφονται πάντοτε και από όλα τα μέλη της, το δε σχετικό στέλεχος με όλες τις υπογραφές τηρείται στο αρμόδιο Γραφείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου

Aνακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως απάντηση στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα με δελτίο Τύπου υποστήριξε ότι «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ουδέποτε συζήτησε ή ενέκρινε την αποστολή εγγράφου, προς τον κ. Απ. Βεσυρόπουλο, υφυπουργό Οικονομικών, με θέμα την ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας».

Είναι σαφές, λοιπόν, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, όπως προκύπτει, από την ανακοίνωση, ότι υπάρχει υπογραφή και του μητροπολίτη Μεσσηνίας στο σχετικό έγγραφο που εστάλη στον υφυπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει, επίσης, ότι «ουδέποτε ενέκρινε το περιεχόμενο της υποβληθείσας Αιτιολογικής Έκθεσης και των Προτεινομένων διατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε άλλο σημείο ο ιεράρχης επισημαίνει ότι «οι οφειλές του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου προς το Ν.Π.Δ.Δ. της Αποστολικής Διακονίας έχουν πλέον ενταχθεί σε διαδικασία διακανονισμού, σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.».

Στην ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου τονίζει ότι «όλες οι επιστολές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) που αποστέλλονται στους παραλήπτες τους με την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος - Προέδρου της Δ.Ι.Σ. και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, υπογράφονται πάντοτε και από όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το δε σχετικό στέλεχος με όλες τις υπογραφές τηρείται στο αρμόδιο Γραφείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου».

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου (23 Ιουλίου 2020), με θέμα : “Ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος” διευκρινίζω ότι:
α. Η Δ.Ι.Σ. ουδέποτε συζήτησε ή ενέκρινε την αποστολή εγγράφου, προς τον κ. Απ. Βεσυρόπουλο, υφυπουργό Οικονομικών, με θέμα την ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τους φορείς της Εκκλησίας.
Επίσης ουδέποτε ενέκρινε το περιεχόμενο της υποβληθείσας Αιτιολογικής Έκθεσης και των Προτεινομένων διατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα.
β. Οι οφειλές του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου προς το Ν.Π.Δ.Δ. της Αποστολικής Διακονίας έχουν πλέον ενταχθεί σε διαδικασία διακανονισμού, σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.

+ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Exit mobile version