ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικροπροβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας από τους θυελλώδεις ανέμους

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τους κατά τόπους Προέδρους Κοινοτήτων, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχόπτωση, ισχυρούς ανέμους) τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

Σε σημεία της πόλης λόγω της έντονης βροχόπτωσης εκδηλώθηκαν πρόσκαιρα μικρά πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους, ενώ μικροπροβλήματα εντοπίστηκαν και σε Κοινότητες του Δήμου.

Σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020, ο δυνατός αέρας παρέσυρε αντικείμενα και προκάλεσε ζημιές σε πολυκατοικία (σε διαμερίσματα α’ και β’ ορόφου και σε ισόγειο συνεργείο) επί της οδού Κανάρη στην παραλία της πόλης, εκεί όπου ειδοποιήθηκαν και άμεσα επενέβησαν συνεργεία του Δήμου.

Επίσης οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στη στέγη των αποθηκών του λιμένα.

Χθες, Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μηχανήματα του Δήμου επιχείρησαν στην περιοχή της Πολιανής, προκειμένου να αποκαταστήσουν  -μετά την έντονη κακοκαιρία- την επικοινωνία με κτηνοτροφικές μονάδες

ΣΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με ταχύτητα 75,6 χιλιόμετρα ανά ώρα (9 μποφόρ) έφτασαν οι ριπές των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν σήμερα στην Καλαμάτα. Μάλιστα τα κύματα της θάλασσας στην παραλία, κάλυπταν όλη την αμμουδιά και έφτασαν οριακά στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία

Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν σήμερα σε όλο το Νομό, εντάσεως 7 μποφόρ (54,7 klm/h στην Πύλο και 53,1 klm/h στα Φιλιατρά), 8 μποφόρ ( 67,6 klm/h στην Πολιανή, και 64,4 klm/h στην Αλαγονία) ακόμα και 9 μποφόρ (75,6 klm/h στην περιοχή της Καλαμάτας),   όπως φαίνεται και στον χάρτη του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ισχυροί οι άνεμοι και στη Μάνη,  ωστόσο λόγω συχνών διακοπών ρεύματος δεν έχει δεδομένα ο σταθμός. Πάντως, σύμφωνα με το stravon.gr στο Καρυοβούνι Μάνης οι άνεμοι έφτασαν τα 7 μποφόρ ( έπνεαν με ταχύτητα 51,5 χιλιόμετρα/ώρα).

Μ.Π.

Μικροπροβλήματα στο Δήμο Καλαμάτας από τους θυελλώδεις ανέμους
To Top