ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο LEADER στη Μεσσηνία – Ενημερωτική εκδήλωση της Αναπτυξιακής για τις χρηματοδοτήσεις δημοσίων φορέων

Ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των φορέων της Μεσσηνίας για τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες του προγράμματος LEADER, όπως αποτυπώθηκε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. στην Καλαμάτα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η 1η Πρόσκληση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023–2027 για πράξεις δημοσίου χαρακτήρα, μέσω της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER». Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιων φορέων και συλλογικών οργανώσεων ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις επιλέξιμες δράσεις, τους όρους συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων, ενώ είχαν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις σε εξειδικευμένα ερωτήματα από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

ANAPTDSC-0214

ANAPTDSC-0215

ANAPTDSC-0216

ANAPTDSC-0217

ANAPTDSC-0219

ANAPTDSC-0220

Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των διαθέσιμων αναπτυξιακών πόρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Μεσσηνίας.

Η ανακοίνωση της Αναπτυξιακής

Ενημερωτική εκδήλωση της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων του ΣΣ ΚΑΠ 2023–2027 για πράξεις δημοσίου χαρακτήρα της Παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER»
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, στον πολυχώρο House by Phaos της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Phaos στην Καλαμάτα, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α., στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων του ΣΣ ΚΑΠ 2023–2027, Παρέμβαση Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER», η οποία αφορά πράξεις δημοσίου χαρακτήρα.

ANAPTDSC-0224

ANAPTDSC-0225

ANAPTDSC-0226

ANAPTDSC-0227

ANAPTDSC-0228

ANAPTDSC-0229

ANAPTDSC-0230

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας & Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER κ. Αναστάσιος Σαρδέλης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης Αδρακτάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη συμβολή του προγράμματος LEADER στην ανάπτυξη της περιοχής και στις δυνατότητες που δημιουργούνται μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Παράλληλα, υπογράμμισαν τη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης των δυνητικών δικαιούχων, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ANAPTDSC-0235

ANAPTDSC-0236

ANAPTDSC-0237

ANAPTDSC-0238

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του προγράμματος από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, τα οποία παρουσίασαν τις προκηρυσσόμενες υπο-παρεμβάσεις, τους βασικούς όρους επιλεξιμότητας, τη διαδικασία προετοιμασίας και υποβολής των προτάσεων, καθώς και χρήσιμες διευκρινίσεις για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες απαντήσεις από τα στελέχη της εταιρείας.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, συλλόγους, οργανώσεις και ενδιαφερόμενους από όλη τη Μεσσηνία, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης που προσφέρει το πρόγραμμα LEADER.
Η υψηλή προσέλευση και η ενεργή συμμετοχή του κοινού ανέδειξαν τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης για τα αναπτυξιακά προγράμματα που μπορούν να ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για τους φορείς της περιοχής.

ANAPTDSC-0221

ANAPTDSC-0222

ANAPTDSC-0223

ANAPTDSC-0231

ANAPTDSC-0232

ANAPTDSC-0233

ANAPTDSC-0234

ANAPTDSC-0239

ANAPTDSC-0240

ANAPTIMG-1229

ANAPTIMG-1230

ANAPTIMG-1231

ANAPTIMG-1232

ANAPTIMG-1234

ANAPTIMG-1236

ANAPTIMG-1237

ANAPTIMG-1238

ANAPTIMG-1241

ANAPTIMG-1243

ANAPTIMG-1244

ANAPTIMG-1245

ANAPTIMG-1246

ANAPTIMG-1247

ANAPTIMG-1248

ANAPTIMG-1249

ANAPTIMG-1250

ANAPTIMG-1251

ANAPTIMG-1252

ANAPTIMG-1253

Δημοφιλέστερα

To Top