Messinia Live

Με μεγάλη επιτυχία τα “Βαλύρεια 2025” – Ζωντάνεψαν την παράδοση και τον αθλητισμό στη Βαλύρα

Για ακόμη μία χρονιά, οι ιστορικοί αγώνες “Βαλύρεια” ένωσαν αθλητισμό, πολιτισμό και τοπική παράδοση στη Βαλύρα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και τη στήριξη φορέων και εθελοντών.


Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν στις 9 Ιουνίου οι αθλητικοί αγώνες “Βαλύρεια 2025” στη Βαλύρα, αναβιώνοντας μία παράδοση ενάμιση αιώνα. Οι αγώνες περιλάμβαναν πλήθος αγωνισμάτων για παιδιά και εφήβους, όπως δρόμους 1500μ., 400μ., 100μ., σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες και ποδηλασία, ενώ κορυφαία στιγμή αποτέλεσε ο Δρόμος Φιλίας 13,5 χλμ. με αφετηρία την Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Ιθώμης και τερματισμό την πλατεία της Βαλύρας.

Τη διοργάνωση στήριξαν ενεργά ο Δήμος Μεσσήνης, ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.), η Τοπική Κοινότητα Βαλύρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Θάμυρις”, ο ΑΠΣ Αστέρας Βαλύρας, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς και χορηγοί, εξασφαλίζοντας την άψογη διεξαγωγή των αγώνων και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Σημαντικές ήταν και οι παρουσίες τοπικών και πολιτικών παραγόντων, που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους, ο υφυπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αθανασακόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλύρας Δημήτρης Τσιλίκας.

Στον τερματισμό, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν μετάλλιο, ενώ στους τρεις πρώτους και πρώτες απονεμήθηκαν κύπελλα. Οι διοργανωτές προσέφεραν επίσης αναψυκτικά, νερά και ποικιλία φρούτων, ενισχύοντας τη φιλόξενη και εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας.

Exit mobile version