Με σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια, μαθητές και μαθήτριες της Καλαμάτας απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Το πρωί, σε όλα τα σχολεία της πόλης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και επετειακές εκδηλώσεις, με τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά σε ειδικές συγκεντρώσεις, τιμώντας την ιστορική μνήμη και το νόημα της ημέρας.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία, όπου μαθητές εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ΤΕ Καλαμάτας, κατέθεσαν στεφάνια στους ανδριάντες των Ηρώων, ενώ αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη.
Λίγη ώρα αργότερα, στις 11:30, ακολούθησε νέα κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή μουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου να δίνει τον τόνο της επισημότητας.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας.
Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε και φέτος ο εκπαιδευτικός Βασίλης Γεωργιόπουλος, ενώ το «παρών» έδωσαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη και Γιάννης Φραγκής, μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς και συγγενείς των μαθητών.





















































































