Messinia Live

Μαγευτικό μουσικό ταξίδι Πορτοκάλογλου και Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης στο Aμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας το Πολιτιστικό καλοκαίρι 2017, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με εναρκτήρια συναυλία αυτή του Νίκου Πορτοκάλογλου με την μπάντα του "Ευγενείς αλήτες" και με την εξαιρετική παρουσία στη σκηνή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, που κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών, που γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο!

Ήταν μία ζεστή βραδιά, με υπέροχα τραγούδια από την μουσική πορεία που έχει τα τελευταία 30 χρόνια ο Νίκος Πορτοκάλογλου και κάποιες όμορφες διασκευές που έγιναν ειδικά για την αποψινή βραδιά!

Πριν την έναρξη της συναυλίας βρεθήκαμε στα παρασκήνια και είδαμε αμέτρητα χαμόγελα στα πρόσωπα, με απίστευτη ικανοποίηση που θα βρίσκονταν στην ίδια σκηνή μαζί με τον μεγάλο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου, ενώ ακριβώς τα ίδια συναισθήματα είχε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, που έγινε ένα με τα παιδιά και απόλαυσε την θερμή Φιλοξενία της Καλαμάτας, "στο αγαπημένο και γούρικο Κάστρο του", όπως είπε χαρακτηριστικά!

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη οι καλοκαιρινές διακοπές, δούλεψαν σκληρά τους προηγούμενους 4 μήνες, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μεγάλης συναυλίας και το βέβαιο είναι ότι κέρδισαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία που θα την κουβαλάνε μαζί τους σε όλη τους τη ζωή!

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έδειξε στην αποψινή βραδιά ότι ο χρόνος δεν έχει αφήσει σημάδια πάνω του και διαθέτει την ίδια ζεστή φωνή όπως τον γνωρίσαμε πριν από 31 χρόνια με τους Φατμέ.

Και όπως εύστοχα ο ίδιος τόνισε, η ζωή κάνει κύκλους και αυτά τα παιδιά που σήμερα τον συνόδευαν αύριο θα είναι στα μπροστινά μικρόφωνα και θα δίνουν τα ίδια συναυλία...

Στη συναυλία που αποτελεί το RESTART για τον καλλιτέχνη και το γκρουπ του, βρέθηκε με καλή διάθεση και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας καθισμένος στην πρώτη σειρά μαζί με τον επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη την πρόεδρο της ΦΑΡΙΣ Αναστασία Μπελογιάννη, τον αντιδήμαρχο Θανάση Ηλιόπουλο και τον τ. αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη, αλλά και πλήθος κόσμου που απόλαυσε τα πραγματικά υπέροχα τραγούδια.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ταξιδεύει τις επόμενες ημέρες στην Εύβοια, στο Ναύπλιο και την Πάτρα για να συνεχίσει την περιοδεία του, ενώ το πολιτιστικό καλοκαίρι συνεχίζεται για το Δήμο της Καλαμάτας με την έναρξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ χορού, που θα γίνει απόψε στις 10 το βράδυ στο Μέγαρο Χορού, με κάθε επισημότητα και είναι σίγουρο ότι θα κλέψει την παράσταση για τις επόμενες 10 ημέρες.
Επόμενη μεγάλη συναυλία θα είναι την Τετάρτη 9 Αυγούστου με τον Πάνο Μουζουράκη και η τρίτη μεγαλη συναυλία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου πάλι στο κάστρο με τον Γιάννη Κότσιρα, ενώ στο μεταξύ θα υπάρχουν πλούσιες εκδηλώσεις που μπορείτε να πληροφορηθείτε στο site του δήμου www.kalamata.gr.

Exit mobile version